Search
Close this search box.

WINKELEN IN HAARLEM

Van grote modeketens tot bijzondere boetiekjes en lokale markten. Haarlem heeft het allemaal. En dát maat het shoppen hier zo leuk.

Van vintage
tot fashion

Van grote modeketens tot bijzondere boetiekjes en lokale markten. Haarlem heeft het allemaal. En dát maat het shoppen hier zo leuk.

ByDennis

Deze bekende bloemist gesitueerd in het centrum van Haarlem heeft ook een bezorgservice.

Coffeedate

Coffeedate is opgericht in 2006 en wil je laten genieten van onweerstaanbare lekkere Italiaanse koffie in Neapolitan style: Time to enjoy.

GrandOptical Haarlem

Bij GrandOptical gaan we voor stijl, klasse en échte aandacht.

Wijnpand Cronjé

Wijnhandel

Xenos

Bij Xenos vind je verrassende en voordelige producten om het thuis gezellig te maken. Een combinatie van food en non food voor gezellige momenten, zowel binnen als buiten. Xenos is een van de verrassendste winkels van Nederland.

RataPlan Werfstraat

Vind je het leuk om te struinen tussen verschillende kringloopkoopjes? Dan ben je bij RataPlan Haarlem Werfstraat aan het juiste adres.

Lucardi Schalkwijk

In Winkelcentrum Schalwijk vind je Lucardi Juwelier Haarlem Noord. In tegenstelling tot een traditionele juwelier heeft Lucardi een hele open uitstraling. Je loopt zo naar binnen en kunt direct de hele collectie zien die uitgestald in glazen kasten staan.

Molta Luce Verlichting

Molta Luce betekent meer dan alleen ‘veel licht’. Molta Luce Verlichting is de design winkel in moderne en decoratieve verlichting voor zowel consumenten, interieurarchitecten en woning inrichters.

Olala Chocola

In Haarlem bent u sinds maart 2015 van harte welkom bij Olala Chocola in de winkel. Na een workshop chocola maken is de eigenaar dusdanig geënthousiasmeerd en besloten om het roer om te gooien en zelf een winkel te openen.

ShoeCare Haarlem

De Gouden Straatjes

Een doorsnee-aanbod? Dat vind je juist niet in de Gouden Straatjes. Wél een ouderwets gezellige winkelsfeer en talloze bijzondere boetieks. Van conceptstores en vintagewinkels tot ambachtelijke speciaalzaken en exclusief design.  

De zeven Gouden Straatjes liggen rond de Grote Markt, het centrale plein in het hart van de stad. Elke straat heeft wel iets bijzonders. Ontdek de Instagramwaardige Warmoesstraat, de laatste modetrends in de Anegang, de prachtige panden in de Gierstraat, de creatieve Schagelstraat en de stijlvolle Zijlstraat. En vergeet de Koningstraat niet; dat is een echte must-see. De Kleine Houtstraat behoort niet alleen tot de Gouden Straatjes, maar is ook nog eens tweemaal uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. 

Winkelgebieden

Ook buiten het centrum zijn winkelcentra te vinden. Centrum Schalkwijk is een winkelcentrum met supermarkten, winkels en informele horeca. De Generaal Cronjéstraat is een winkelstraat in Haarlem-Noord. Er bevinden zich ongeveer diverse 150 winkels. Van kledingwinkels tot drogisterijen en van restaurants tot speciaalzaken. 

Grote Houtstraat

Kruisstraat

Barteljorisstraat

Gedempte Oude Gracht

Schalkwijk Haarlem

Generaal Cronjéstraat

Grote Markt

Markten

Een marktbezoek beidt de kans om direct van producten te kopen. Dat zorgt voor verse producten en een persoonlijke touch. Het ontdekken van unieke, handgemaakte en lokale producten biedt een winkelervaring die je in gewone winkels niet vindt.  

Horeca

Of het nu maandag, woensdag of zaterdag is: in de Haarlemse horeca is het altijd gezellig. De meeste cafés en restaurants vind je rond de Grote Markt, aan de Oude Groenmarkt, het Klokhuisplein en de Riviervismarkt. Loop ook zeker even door de Lange Veerstraat en de Warmoesstraat als je trek hebt.

VVV Haarlem

Leuke Haarlemse souvenirs shoppen? Of meer weten over winkels in Haarlem? Bezoek VVV Haarlem op de Grote Markt. Dit is een toeristisch informatiekantoor waar je terecht kan met al je vragen over de stad. Bij VVV Haarlem haal je onder andere wandelfolders, een stadsplattegrond en museumtickets.  

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand