Stads-
wandeling

Onder leiding van een stadsgids
de stad door.

Stads-
wandelingen

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende stadswandelingen die VVV Haarlem aanbiedt.

Nieuwsgierig wat je hiervan kunt verwachten of alvast een voorproefje nemen? Bekijk dan de virtuele speurtochten en de virtuele stadswandelingen van VVV Haarlem op deze pagina.

Door deze virtuele stadswandeling van VVV Haarlem met stadsgids Marius Bruijn kom je meer te weten over de geschiedenis van Haarlem en word je onder meer (ondergronds) meegevoerd langs de Waag, de Vleeshal (huidige locatie Hal van Frans Hals Museum) en het stadhuis.

Ontdek
Haarlem

WANDELING MET EIGEN GIDS
Wil je graag met een eigen groepje op een andere dag of een ander tijdstip een stadswandeling maken onder leiding van een gids? Ook dat is mogelijk. De kosten voor een gids bedragen € 100,- voor een Nederlandstalige wandeling en € 115,- voor een wandeling in het Duits, Engels of Frans. De duur van de wandeling is 90 minuten en ook hier geldt een maximum groepsgrootte van 14 personen.

Hierbij kan je ook kiezen welk vertrek- en eindpunt je graag wilt. Houd echter rekening met drukte of vraag om advies bij de VVV. Ook bepaal je zelf het onderwerp van de wandeling, waarbij je kunt kiezen voor de algemene historische monumentenwandeling of een ander thema zoals deze hierna worden beschreven.

WEKELIJKSE STADSWANDELING
De VVV-stadsgidsen staan voor je klaar! Ze vertellen je graag over de historie van de stad, de architectuur en andere monumenten en natuurlijk leuke, spannende en interessante anekdotes over Haarlemmers en hun omgeving. Elke vrijdag en zaterdag wordt de stadswandeling om 14.00 uur aangeboden. De kosten bedragen € 9,50 per persoon en per gids gaan er maximaal 14 personen mee.

Ben je nieuwsgierig naar wat je kunt verwachten van een stadswandeling door Haarlem of wil je de stad alvast vanuit huis ontdekken? Bekijk deze virtuele stadswandelingen van VVV Haarlem met stadsgids Marius Bruijn of stadsgids Marije Geheniau. Enthousiast geworden? Laat je inspireren door bovenstaande aanbod en reserveer een fysieke stadswandeling bij VVV Haarlem!

Haarlem virtueel verkennen

Virtuele stadswandelingen
Populaire wandelingen en thema's

Onze aanraders

Borrelen in Haarlem

Borrelen

Ontdek de parels

Lokale food tours

Elk moment van de dag

Koffie

Wat doe je vandaag?

Lunchen

Ontdek de parels

duurzame restaurants

Winkelroutes

High tea & high wine

Veelzijdig aanbod 

Dineren
Overige tips