Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stads-
wandelingen

Ontdek Haarlem te voet onder leiding van een stadsgids.

Ontdek Haarlem te voet

Bij VVV Haarlem vind je diverse wandelingen die zelf je kunt doen. Vind je het leuker om met een stadsgids te gaan? VVV Haarlem heeft verschillende wandelingen waar je uit kan kiezen. 

Nieuwsgierig wat je kunt verwachten? Bekijk dan de virtuele speurtochten en de virtuele stadswandelingen van VVV Haarlem op deze pagina.

Door deze virtuele stadswandeling van VVV Haarlem met stadsgids Marius Bruijn kom je meer te weten over de geschiedenis van Haarlem en word je onder meer (ondergronds) meegevoerd langs de Waag, de Vleeshal (huidige locatie Hal van Frans Hals Museum) en het stadhuis.

Duik in de geschiedenis

WANDELING MET EIGEN GIDS
Wil je graag met een eigen groepje op een andere dag of een ander tijdstip een stadswandeling maken onder leiding van een gids? Ook dat is mogelijk. De kosten voor een gids bedragen € 100,- voor een Nederlandstalige wandeling en € 115,- voor een wandeling in het Duits, Engels of Frans. De duur van de wandeling is 90 minuten en ook hier geldt een maximum groepsgrootte van 14 personen.

Hierbij kan je ook kiezen welk vertrek- en eindpunt je graag wilt. Houd echter rekening met drukte of vraag om advies bij de VVV. Ook bepaal je zelf het onderwerp van de wandeling, waarbij je kunt kiezen voor de algemene historische monumentenwandeling of een ander thema zoals deze hierna worden beschreven.

Ben je nieuwsgierig naar wat je kunt verwachten van een stadswandeling door Haarlem of wil je de stad alvast vanuit huis ontdekken? Bekijk deze virtuele stadswandelingen van VVV Haarlem met stadsgids Marius Bruijn of stadsgids Marije Geheniau. Enthousiast geworden? Laat je inspireren door bovenstaande aanbod en reserveer een fysieke stadswandeling bij VVV Haarlem.

Haarlem virtueel verkennen

Virtuele stadswandelingen
Populaire wandelingen en thema's

Onze aanraders

Borrelen in Haarlem

Borrelen

Ontdek de parels

Lokale food tours

Elk moment van de dag

Koffie

Wat doe je vandaag?

Lunchen

Ontdek de parels

duurzame restaurants

Winkelroutes

High tea & high wine

Veelzijdig aanbod 

Dineren
Overige tips

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand