Search
Close this search box.

Omgeving

Haarlem is ook de perfecte uitvalbasis naar
steden, natuur, strand` en attracties in de
omgeving. Stap op de fiets of pak de trein!

Naar het strand?

Haarlem heeft meer te bieden dan alleen een historische binnenstad. Neem eens een kijkje in de mooie omliggende regio. Zo is het strand de uitvalbasis voor veel Haarlemmers. Met de trein sta je binnen tien minuten op het station van Zandvoort. Of pak de fiets en neem de Zeeweg via Overveen naar Bloemendaal aan Zee.

Tussen Haarlem, Amsterdam en Velsen ligt recreatiegebied Spaarnwoude. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, maar ook kanoën, zwemmen of mountainbiken. Ook bijna om de hoek is de kleurrijke Bollenstreek en de Keukenhof.

In de ‘achtertuin’ van Haarlem ligt Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een prachtig uitgestrekt bos- en duingebied tussen IJmuiden, Haarlem en Zandvoort. Je hebt er een enorme rijke flora en fauna en duinmeren als ‘t Wed en de Oosterplas. Wandelen, fietsen en zwemmen is hier heerlijk.

Nationaal park

Zuid-kennemerland

Als je een dag de omgeving wilt verkennen, kun je ook prima een hotel boeken in Haarlem. Het uitgebreide ov-netwerk brengt je overal. Liever overnachten in een rustigere omgeving? Aan de rand van de stad, en er buiten, zijn ook genoeg opties.

Blijf een
nachtje

Meer Haarlem

Wat is er nog meer te doen?

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand