Meivakantie

Beleef cultuur met kids in Haarlem
tijdens de meivakantie!

IJsjes eten of een museum bezoeken?

In mei zijn alle kinderen.. vrij! Kom daarom in de meivakantie een dagje naar Haarlem en omgeving. Er is van alles te doen. Natuurlijk heb je Koningsdag en Bevrijdingsdag. Op deze twee feestdagen zijn er heel veel leuke activiteiten voor kinderen. Kom je op een andere dag? Duik het museum in, bezoek een leuke familievoorstelling, geniet van een ijsje op het terras of kom lekker ravotten in de natuur. Alles mag, alles kan. Het is vakantie, zeker in Haarlem! 

Kinder Corso in Haarlem

Op zaterdagavond 22 april rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek weer de jaarlijkse route van Noordwijk naar Haarlem. Voorafgaand aan deze parade wordt speciaal voor kinderen het Kinder Corso georganiseerd.

Loop jij dit jaar ook met jouw mooi versierde fiets mee in de optocht die speciaal voor alle kinderen uit Haarlem en omgeving wordt georganiseerd?

Vanaf 14.30 uur start het feest al op het Nieuwe Kerksplein met feestelijke muziek van de lente DJ en kun je je laten schminken of een heerlijk regenboog ijsje. Om 16.15 uur start de kleurrijke kinderoptocht door de stad. 

Van voorstellingen en films tot disco in de Schuur

In de Schuur zie je de hele vakantie de leukste voorstellingen en films. Bezoek bijvoorbeeld de grappige muziektheatervoorstelling Wat vreet er aan Donnie Druif, ga mee op avontuur in Geen oog dicht of kijk naar de film Superkat Maurice. De vakantie wordt op 7 mei swingend afgesloten met een kinderdisco!

Rariteiten, fossielenfantasieën en meer

Ga je deze vakantie mee terug in de tijd naar het Lorentz Lab in Teylers Museum? Of knutsel samen je eigen rariteitenkabinet, sluit aan bij een familierondleiding langs de instrumenten en fossielen of maak een eigen akte met krullende letters. In de meivakanie is er van alles te doen door het hele museum.

Zin om lekker naar buiten te gaan?

Check dan ook eens het leuke activiteitenprogramma van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Zo kun je er allerlei speurtochten doen, maar ook aansluiten bij excursies als waterdiertjes in het Wed, dieren in de duinen, uilenballen pluizen en de vleermuisexcursie.

Zoek-je-wijzer

Eén van Nederlands bekendste en meest geliefde kinderboekenillustratoren, Thé Tjong-Khing viert dit jaar zijn 90ste verjaardag. Ter gelegenheid hiervan heeft Verwey Museum Haarlem een tentoonstelling ingericht met zijn werken. Speciaal voor kinderen heeft de illustrator een ‘zoek-je-wijzer’ gemaakt en bovendien is er een grote tekening die kinderen mogen aanvullen.

Portretten en kindertours in Frans Hals Museum

Verkleed je als een echte schutter, kruip in de huid van Frans Hals en volg een schilderworkshop of ontdek de hoogtepunten van museum tijdens de kindertour. Op 3 en 5 mei kun je bovendien een kleurrijk portret laten tekenen door een echte kunstenaar!

Koningsdag in Haarlem

Waar vier jij Koningsdag? Koningsdag in Haarlem belooft ook voor kinderen weer een groot feest te worden met o.a. diverse vrijmarkten, een kinderoptocht, springkussens, (oud-Hollandse) kinderspelletjes, muziek en een kermis op de Grote Markt en op de Zaanenlaan.

Kinderfestival Bevrijdingspop

In Haarlem vieren we vrijdag 5 mei onze vrijheid o.a. met Bevrijdingspop. Ook voor kinderen is er weer genoeg te beleven!

Dans en spring mee tijdens dansworkshops en zing mee tijdens optredens van diverse artiesten. Ook de traditionele zweefmolen is er weer, kun je er knutselen, je laten schminken of je uitleven op een stormbaan. Bovendien is er een silent disco en kun je een boekje (laten) lezen in de voorleestent. Ben jij er bij?

Playground Haarlem

Ook tijdens de meivakantie kun je heerlijk buiten spelen bij Playground Haarlem. Bouw jij de mooiste hut? Of speel je liever memory met bekende kunstenaars? Spelen in de modderkeuken of ontsnappen uit een echte escaperoom, het zijn slechts een aantal voorbeelden van wat je kunt ontdekken bij de Playground.

Tip: er worden ook meivakantie kampen georganiseerd van 1 en 2 dagen.

Onze aanraders

Activiteiten met kids

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand