Zoek
Sluit dit zoekvak.

Local Food Fietsroute

lokale, ambachtelijke producten die
duurzaam geproduceerd worden

In Haarlem
en omstreken

Al fietsend je omgeving ontdekken, van het ene onontdekte food pareltje naar het volgende. Ondertussen luisterend naar inspirerende verhalen van de lokale makers op deze route én interessante informatie over Haarlem en omstreken opdoen. Dat is de Local food fietsroute in een notendop!

Tijdens deze route ontdek je al fietsend Haarlem en omgeving, terwijl je tegelijkertijd kennismaakt met lokale, duurzame makers van streekproducten. Haarlem Marketing inspireert op deze manier zowel haar bewoners als bezoekers, toont de veelzijdigheid van beschikbare streekproducten en bekrachtigt duurzaam ondernemen.

De omgeving van Haarlem

Ga toch fietsen!

Deelnemers fietsen aan de hand van een app langs diverse adressen in en om Haarlem die food (gerelateerde) producten verkopen. De focus ligt op lokale, ambachtelijke producten die duurzaam geproduceerd worden. Onderweg zijn inspirerende verhalen van verschillende makers te horen. Daarnaast wordt door middel van geluidsfragmenten, foto’s, video’s en tekst informatie gegeven over de Haarlemse omgeving, de lokale producenten en de manier waarop het product gemaakt wordt. Waar mogelijk bieden de deelnemende makers een kijkje in de keuken of de gelegenheid om hun producten te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld langs bij een Oesterzwammerij en een imker, een werkende molen en een bierbrouwerij.
En vergeet vooral niet je fietsmandje te vullen!

De Haarlemse
Local Food Fietsroute

Praktische
Informatie

De Local food fietsroute werkt via de app Izi.Travel. Deze is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Er is geen vast begin- en eindpunt, waardoor begonnen kan worden op iedere gewenste locatie op de route. In de route zijn tevens verschillende horeca- en sanitaire stops opgenomen, ook staat hierbij vermeld of er een oplaadpunt voor e-bikes aanwezig is. 

Fiets(verhuur)bedrijven in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand