Haarlemse
Musea

Van Gouden Eeuw tot hedendaags.
Nieuwe ontdekkingen doe je in een
van de vele musea in Haarlem.

Ontdek
Haarlem

Verwonder je over de schatten van de wetenschap, ga terug naar de Gouden Eeuw of omring je met hedendaagse kunst. Met meer dan 10 verschillende musea biedt Haarlem kunst en cultuur voor iedereen. Frans Hals Museum en Teylers Museum zijn internationaal bekend en tonen spraakmakende tentoonstellingen en Museum van de Geest | Dolhuys neemt je mee in de wereld van de geest. Ook voor kinderen is er in de musea van alles te ontdekken.

Van Hollandse Meesters tot moderne kunst, van arthousefilm tot kindertheater, van popconcert tot stadshistorie: wie toe is aan inspiratie, kunst en cultuur kan in Haarlem zijn honger zeker stillen. Niet alleen herbergt Haarlem het oudste museum van Nederland, de monumentale binnenstad bruist van de culturele hotspots, (kunst)geschiedenis en creatieve initiatieven.

Ontdek de Haarlemse musea

De stad bruist!

Onze aanraders

Kom je op de koffie of blijf je lunchen, iets drinken of dineren? In het centrum vol toprestaurants, sfeervolle cafés, hippe broodjeszaken en luxe lunchlocaties staat altijd iets op het menu wat bij je past. Een horecaconcept dat je gezien moet hebben. Je hebt het in Haarlem voor het uitkiezen; overal in het centrum vind je terrassen waarop je ongestoord kunt bijpraten, borrelen of bootjes kijken én kunt genieten van de indrukwekkende historische binnenstad.

Ontdek
Haarlem

Alle Musea
Vorige
Volgende