Musea

Van de Gouden Eeuw tot hedendaags.
In Haarlem barst het van de musea en
galeries. Je vindt er zelfs het oudste
museum van Nederland.

meer dan tien musea

Verwonder je over de schatten van de wetenschap, ga terug naar de Gouden Eeuw of omring je met hedendaagse kunst. Met meer dan tien verschillende musea biedt Haarlem kunst en cultuur voor iedereen. Ook voor kinderen is er genoeg te ontdekken.

In het Haarlemse museumkwartier De Heiliglanden vind je een aantal mooie musea en galeries, zoals het Frans Hals Museum en het Verwey Museum over de geschiedenis van Haarlem. Dit museum is ook op maandag geopend, net als museummolen De Adriaan, gelegen aan de oevers van rivier de Spaarne. 

Niet te missen is het Teylers Museum, het eerste en oudste museum van Nederland. Hier ontmoeten kunst en wetenschap elkaar. Ook internationaal bekend is Museum van de Geest. Onlangs uitgeroepen tot European Museum of the Year 2022. Een must-visit dus! 

Sla vooral de kleinere musea niet over, zoals het Draaiorgelmuseum. Op zondag is de toegang gratis. Geïnteresseerd in architectuur? Het ABC Architectuurcentrum is het podium voor architectuur en stedenbouw van Haarlem en omgeving.

Laat je verrassen

door de mooiste schatten

ontdek de haarlemse musea

Alle Musea

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand