Kerst-
vakantie

Zomaar een dag in de in de kerstvakantie?
In Haarlem hoef je je niet te vervelen!

Ontdek Haarlem in de winter

Kou of niet, er even tussenuit om cultuur te proeven is altijd de moeite waard! Haarlemse culturele instellingen organiseren speciale activiteiten, zodat kinderen zich goed kunnen vermaken deze winter. Ontdek de leukste en leerzaamste activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie.

Moby Dick, de kerstmusical

Erik van Muiswinkel treedt aan als kapitein Ahab in de gloednieuwe kerstmusical Moby Dick in de Stadsschouwburg. Van 22 december ‘22 t/m 5 januari ’23 speelt hij samen met zijn dochter en Club Kenau een muzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar. Bezoek het spannende verhaal met humor, bizarre personages, met prachtige liedjes en een sprookjesachtig decor.

Kerstcircus Haarlem

Wereldster Hans Klok schittert dit jaar met een keur aan topartiesten in Kerstcircus Haarlem in het Reinaldapark. Het wordt een groots familiefeest met clowns, koorddansers, kindervriend Olifant Bubbels en nog veel meer! Bezoek de show vanaf 22 december ‘22 t/m 8 januari ’23.

Schaatsen bij de IJsbaan

Als schaatsen op natuurijs niet kan, hoeven we niet te treuren: we hebben altijd IJsbaan Haarlem nog! De ijsbaan is de hele kerstvakantie geopend. IJsbaan Haarlem heeft een 400 meter- en een 30 x 60 meter baan. Beide banen zijn overdekt. Er is een café-restaurant en bovendien kun je er schaatsen huren.

Kerstzang aan de Veerplas

Op 24 december is het weer tijd voor Kerstzang aan de Veerplas. Met kerstbomen, verlichting, muziek, vuurpotten en andere gezelligheid. Dit jaar worden zingen en eten gecombineerd. Kerstzang aan de Veerplas is leuk voor jong en oud!

Speuren en spelen in Teylers Museum

Gebruik tijdens de kerstvakantie je creativiteit en treed in de voetsporen van David Hockney. Leer alles over Hockneys kunst door mee te doen met de speurtocht! Of doe mee met de workshop Spelen met spiegels. Hier speel je met spiegels en maak je een kleurige tekening.

Brick kids workshop

LEGO-fans opgelet, want ook deze vakantie kan je weer bouwen in de LOCO Fabriek! De workshop is voor kinderen van 6 tot 12 en is verzorgd met limonade, wat lekkers, een LOCO-cadeau en een aandenken in de photobooth!

Verkleed je als schutter

Kom jij in de kerstvakantie naar het Frans Hals Museum (locatie Hof)? Verkleed je dan als schutter bij de levensgrote print van een wereldberoemd schuttersstuk van Frans Hals. Maak een vrolijke foto van jezelf of elkaar!

Kerst in de crypte

Laat je betoveren in de ondergrondse crypte van de KoepelKathedraal, want daar is het kerst! Verken de nissen met ruim 300 kerstgroepen en magische kerstdorpen in een prachtig aangeklede en sfeervolle setting.

Winter Wonderparadijs Haarlem

Het Pannenkoekenparadijs is een metamorfose ondergaan en is van 2 december ’22 t/m 8 januari ’23 Winter Wonderparadijs Haarlem. Dit jaar is het een extra grote editie met onder andere een overdekte schaatsbaan, gezellige kerstkraampjes, live muziek en meet & greets met kinderhelden!

Kijk kerstfilms bij Pathé

De leukste kerstfilms zijn te bekijken bij Pathé Haarlem. Zie onder andere Wil de Krokodil, Hotel Sinestra en De Notenkraker en de Toverfluit. Wist je dat Pathé nieuwe relaxte stoelen heeft? Zo zit je nog lekkerder in de bioscoopzaal!

Kerstvakantie vier je in de Schuur

Bij de Schuur ben je een vakantie lang onder de pannen met de leukste jeugdtheatervoorstellingen, spannende films en verrassende workshops.

Tip: Op 8 januari kan je de kerstvakantie dansend afsluiten bij de kinderdisco!

Onze aanraders

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand