Kunst & Cultuur

Laat je verrassen door de rijke cultuur van Haarlem. Wordt het een museum, het theater of een wandeling langs historische monumenten?

ZIN IN EEN MUSEUM?

Van Hollandse meesters tot moderne kunst, van arthouse film tot kindertheater en van popconcert tot stadshistorie. In Haarlem vind je volop kunst en cultuur. Natuurlijk wil je het oudste museum van Nederland bezoeken, binnenkijken in een van de Haarlemse hofjes of dwalen langs historische gebouwen als het stadhuis, de Vleeshal en de Grote Kerk. Maar er is meer, veel meer…

Elke dag is er wel theater, muziek, dans of film. Haarlem telt namelijk meerdere theaters, cultuurcentra en een groot poppodium. In Patronaat geniet je van bekende en minder bekende acts en bands uit de hele wereld. Philharmonie is het concertgebouw van Haarlem. En voor cabaret, toneel en theater ga je naar de Stadsschouwburg, gehuisvest in een prachtig pand.

CULTUUR IN HAARLEM

GA OP ONTDEKKING

Ook inspirerend is De Schuur, een bruisende plek voor cultuur met een dagelijkse programmering. Net buiten het centrum vind je nog een aantal culturele hotspots en (kleine) creatieve initiatieven waar je naartoe kunt voor evenementen, lezingen, exposities en concerten, zoals Het Badhuis in de Leidsebuurt of de Pletterij, centrum voor debat en cultuur.

Elke dag FILM EN MUZIEK

Onze aanraders

Wat is er nog meer te doen?

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand