Zoek
Sluit dit zoekvak.

WAT TE DOEN?

In deze stad kom je ogen te kort.

Ontdek Haarlem

In Haarlem kun je cultuur ontdekken op de vierkante meter en ook voor kinderen is er veel te doen, zien en leren. Kunstschatten uit het verleden, producties van nu, bouwstenen van de toekomst: je kunt ze hier allemaal op speelse wijze ontwaren. Kijk eens met andere ogen naar de (eigen) stad, er valt nog zoveel te ontdekken. Dit wil je niet missen!

Van Hollandse Meesters tot moderne kunst, van arthousefilm tot kindertheater, van popconcert tot stadshistorie: wie toe is aan inspiratie, kunst en cultuur kan in Haarlem zijn honger zeker stillen. Niet alleen herbergt Haarlem het oudste museum van Nederland, de monumentale binnenstad bruist van de culturele hotspots, (kunst)geschiedenis en creatieve initiatieven.

cultuur in haarlem

Omgeving

Haarlem heeft meer te bieden dan alleen een historische binnenstad. Neem eens een kijkje in de mooie omliggende regio. Zo is het strand de uitvalbasis voor veel Haarlemmers. Met de trein sta je binnen tien minuten op het station van Zandvoort. Of pak de fiets en neem de Zeeweg via Overveen naar Bloemendaal aan Zee.

Tussen Haarlem, Amsterdam en Velsen ligt recreatiegebied Spaarnwoude. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, maar ook kanoën, zwemmen of mountainbiken. Ook bijna om de hoek is de kleurrijke Bollenstreek en de Keukenhof.

Evenementen

Er is altijd wel wat te beleven in de stad. Van tentoonstelling tot concert, van markt tot festival en van cabaret tot workshop. Bekijk alle activiteiten in de meest complete UITagenda van Haarlem.

Duurzaam

Haarlem is dé stad voor een duurzame stedentrip. Er ontstaan steeds meer duurzame bedrijven en initiatieven in de stad. Je reist er eenvoudig heen met het openbaar vervoer, de treinverbindingen zijn uitstekend en je hebt overal de keuze om voor milieuvriendelijke activiteiten te gaan.

Wandel- en fietsroutes

Er is geen betere manier om de prachtige historische binnenstad en de natuur om Haarlem te ontdekken dan tijdens een fiets- of wandelroute! Wandel langs de historische monumenten in het hart van de stad of fiets langs de bloeiende tulpen richting het Keukenhof. 

Op het water

Geef je bezoek aan Haarlem een extra dimensie met een rondvaart over het Spaarne. Je beleeft de stad heel anders. Vaar langs historische gebouwen over de grachten en kom meer te weten over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad. Of huur een boot en vaar zelf door de stad. 

Nachtleven

Haarlems nachtleven bruist met levendige cafés, gezellige kroegen en hippe cocktailbars in de historische binnenstad. Het culinaire aanbod is zeer divers en muziekliefhebbers kunnen genieten van een gevarieerd aanbod op diverse locaties. Kunst en cultuur floreren ’s nachts met voorstellingen in theaters en optredens op diverse podia. Het nachtleven van Haarlem belooft een betoverende ervaring vol plezier en avontuur.

Kerstmarkt

Op de kerstmarkt staan dit jaar bijna 350 kramen verspreid over 12 locaties in de binnenstad. De Schagchelstraat zal weer worden omgetoverd tot het Straatje van Emma, waar je teruggaat in de tijd naar een écht 19e-eeuws Kerstfeest en de Kleine Houtstraat geheel in de stijl van de Middeleeuwen. 

Tijdens de kerstmarkt hebben we een zeer uitgebreid entertainment programma. Met name op zaterdag en zondag barst het entertainment los met volop optredens in de binnenstad, zowel binnen als buiten. 

Nog meer Haarlem!

Ontdek de rijke geschiedenis van Haarlem en haar vele monumentale panden en hofjes. Van middeleeuwse straatjes tot prachtige musea zoals het Frans Hals Museum en het Teylers Museum, deze stad biedt een schat aan cultureel erfgoed. Kom en geniet van de schoonheid van deze historische stad!

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand