Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vier de lente

Ontdek de magie van Haarlem in de lente! Laat je betoveren door de winkels, horeca en activiteiten van deze prachtige stad.

De lente begint
in Haarlem

De dagen worden langer, de lucht blauwer en de bloemen staan in bloei. Eindelijk is het zover: de lente staat voor de deur. Hét seizoen om eropuit te gaan en te genieten. Waar kan dat beter dan in Haarlem? 

Voel de lente

Van struinen door winkelstraten vol bloemen tot bloemen plukken in de pluktuin. En van een bezoek aan de fleurige Keukenhof tot genieten van de natuur in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De lente voel je in en rondom Haarlem. 

Bloemenmarkt met tulpenpluktuin

Op zondag 7 april, van 11.00 tot 17.00 uur, wordt op de Grote Markt in Haarlem de
Bloemenmarkt met tulpenpluktuin georganiseerd. Kom genieten van divers lente
aanbod op de Bloemenmarkt of duik in de kleurrijke tulpenpluktuin.

Tulpenpluktuin in de winkelstraten

Van 6 maart t/m 2 april worden de winkelstraten van Haarlem in bloei gezet met tulpen. Iedere week komen verschillende winkelstraten aan bod. Wil je een tulp mét bol bemachtigen? Doe een aankoop (min. €10,-) bij de ondernemer en pluk jouw tulp! Meer informatie

Haarlems klokkenspel

Deze mooie voorjaarsbloeier heet het Haarlems Klokkenspel. Het plantje kwam voornamelijk voor in de omgeving van Haarlem, maar was bijna verdwenen. Dankzij kweker Edwin Visser blijft het unieke plantje voortbestaan. Het Haarlems Klokkenspel is verkrijgbaar bij VVV Haarlem.

Strand en duinen

Bezoek Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het park heeft een prachtig aanbod aan wandelroutes, en vooral de Kennemerduinen zijn erg populair. Geen wonder! Hier vind je mooie stukken bos en duin, maar ook kleine duinmeertjes. Het voelt altijd een beetje als vakantie.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt tussen Haarlem en de kust. Geniet aan de prachtige kust van Zandvoort en Bloemendaal. Maak een ontspannende strandwandeling en ervaar de verfrissende zeelucht. Na je wandeling kun je bij een van de vele strandtenten terecht voor een hapje of een drankje. 

Keukenhof

Op 21 maart opende  Keukenhof: het mooiste lentepark ter wereld! Het park in Lisse is een decor voor 7 miljoen voorjaarbloeiers. Het Keukenhof heeft activiteiten voor volwassenen en voor kinderen. Zo kun je een rondleiding krijgen met een gids en is er een speurtocht. Je kan natuurlijk ook zelf rondlopen door het park en de kleurrijkste foto’s maken. Het Keukenhof is tot en met 12 mei geopend en ligt op slechts een halfuur rijden van Haarlem. 

Gouden Straatjes

Een doorsnee-aanbod? Dat vind je juist niet in de Gouden Straatjes. Wél een ouderwets gezellige winkelsfeer en talloze bijzondere boetieks. Van conceptstores en vintage winkels tot ambachtelijke speciaalzaken en exclusief design.

De zeven Gouden Straatjes liggen rond de Grote Markt, het centrale plein in het hart van de stad. Elke straat heeft wel iets bijzonders. 

Proef de lente

Van eten met vrienden op een terrasje tot een kopje koffie in de eerste zonnestralen. En van picknicken in de Hout tot een gezellige brunch met familie tijdens Pasen. 

De lente proef je in Haarlem. 

Uit eten

Ben je op zoek naar een smaakvol restaurant? Dan zit je in Haarlem goed, want er zijn er heel veel! Bekijk het aanbod

Op zoek naar een kindvriendelijke lunchroom of restaurant in Haarlem? Lees onze local stories Lunchen met kinderen in Haarlem en Uit eten met kinderen in Haarlem

Kopje koffie

Heb je zin in goede en lekkere koffie? De keuze voor toffe koffie hotspots is enorm in Haarlem. Femke deelt graag haar favorieten in onze local story

Picknicken

Picknicken is een van de leukste lente-activiteiten. Het geeft je de kans om tijd door te brengen in de natuur en samen te komen met vrienden. Haarlem kent veel plekken in en om de stad waar je kunt neerstrijken op een kleedje. Een aantal van deze mooie plekken staat hier op een rijtje.

Paasbrunch

Kom paasbrunchen in Haarlem. Op 31 maart en 1 april is het Pasen. De perfecte gelegenheid om te brunchen met familie in een van de Haarlemse restaurants. Je kan op beide paasdagen bij Bison Bowling genieten van een paasbrunch. Het is mogelijk om van te voren of achteraf te bowlen. Ook sterrenrestaurant ML biedt een uitgebreide paasbrunch. 

Beleef de lente

Van koeien aaien bij Boerderij Zorgvrij tot fietsen in Spaarnwoude. En van varen over het Spaarne tot Haarlem ontdekken in 10.000 stappen. 

De lente beleef je in en rondom Haarlem.

Boerderij Zorgvrij

Midden in Spaarnwoude Park vind je Boerderij Zorgvrij. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en ravotten in de speeltuin. In het voorjaar zie je de pasgeboren lammetjes! Ook voor een kopje koffie of een verse pannenkoek zit je hier goed. Bij het pannenkoekenrestaurant Onder de Platanen heb je vanaf het zonnige terras goed zicht op de speeltuin. De toegang is gratis en bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien. Boerderij Zorgvrij ligt op fietsafstand van Haarlem. Je fietst door het mooie natuurgebied van Spaarnwoude Park. 

10.000 stappen wandeling

Wil je de veelzijdigheid van Haarlem ontdekken en tegelijkertijd actief bezig zijn? Dan is onze gratis 10.000 stappen wandeling perfect voor jou. 

Wandel vanuit het hart van de binnenstad richting bezienswaardigheden als de KoepelKathedraal en Molen de Adriaan. Verken smalle straatjes en Haarlems grachten. Ook ontdek je het groen in de stad en loop je door de Haarlemmerhout.

In de wandeling zijn horecatips opgenomen. Geniet van een koffiepauze, lunch of ander lekkers. Zo leer je nieuwe horecaspots in Haarlem kennen én krijg je weer energie om de wandeling voort te zetten! 

Klaar voor de start? Bekijk de route.

Rondvaart door Haarlem

Vanaf het water beleef je de stad heel anders. De lente is uitermate geschikt voor het maken van een rondvaart aan boord van een luxe sloep of (deels) overdekte rondvaartboot. Vaar langs de mooiste bezienswaardigheden terwijl de schipper je de leukste wetenswaardigheden vertelt.

Meer over rondvaarten in Haarlem

Vier de lente

Van de fleurige Bloemencorso tot Koningsdag. En van Keukenhof tot meezingen op Bevrijdingspop. De lente vier je in en rondom Haarlem.

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand