Zoek
Sluit dit zoekvak.

tentoonstelling

De grote illusie – 200 jaar virtual realities

Een pratend hoofd op een tafel, een geest die opduikt op het toneel, stereokijkers die je de Egyptische piramides laten zien in drie dimensies: in de negentiende eeuw worden optische illusies een sensatie. Het publiek smult ervan! Net zoals wij nu vol verbazing kijken naar een foto van de paus in een hippe designer-jas. Het kán niet, maar het lijkt echter dan echt.

The Art of Drag

The Art of Drag, de eerste tentoonstelling in Nederland over drag vanuit een kunsthistorisch perspectief.

De Triceratops in de Bibliotheek Haarlem

In 2013 deed Naturalis een opmerkelijke ontdekking: een complete kudde Triceratops werd gevonden in de VS. De grootste van de kudde vind je deze zomer in de Bibliotheek Haarlem Centrum!

Grofweg Bruut

Een nieuwe expositie in Paviljoen Welgelegen.

Prijsuitreiking schilderwedstrijd Tafel van Veel ‘Aan Tafel’

Op vrijdag 7 juni wordt de winnaar bekend gemaakt van de schilderwedstrijd ‘AAN TAFEL !’. Deze wedstrijd voor amateurschilders is georganiseerd door de Tafel van Veel ter gelegenheid van het 7.5 jarige bestaan van dit initiatief.

De Dikke Doe- en Luistertour

Beleef de nieuwe, gratis interactieve audiotour vol kunst, verhalen en opdrachten die bijna al je zintuigen prikkelt, speciaal voor en dóór kinderen van 6 t/m 12 jaar. Speel onderweg een quiz, luister naar weetjes over schilderijen die je tegenkomt, ga lekker zitten voor een spannend verhaal óf ga zelf aan de slag.

Panorama – Vier eeuwen vergezichten

In het Prentenkabinet toont Teylers Museum ruim vijftig getekende panorama’s uit eigen collectie. Panorama’s zijn al eeuwenlang populair. Tegenwoordig kun je zelf met je telefoon prachtige panoramafoto’s maken. In de negentiende eeuw zijn grote panorama’s, zoals Mesdags Panorama van Scheveningen en het Kaiserpanorama (onderdeel van de tentoonstelling De Grote Illusie), een geliefde attractie. Ze zorgen ervoor dat je je midden in de voorstelling waant. En ook vóór de negentiende eeuw is het panorama in trek bij kunstenaars en publiek.

Vrouwen in de Schutterszaal

Het Frans Hals Museum gebruikt de unieke bruikleen van twee schuttersstukken aan het Rijksmuseum om bezoekers een frisse kijk op groepsportretten te geven.

Haarlemmer Hout. Alledaagse voorwerpen uit Haarlemse bodem.

In deze tentoonstelling staan voorwerpen van hout centraal: deze zijn stuk voor stuk op gegraven in Haarlem. Het zijn alledaagse én bijzondere voorwerpen zoals kommen, bezems, een schaats, een klapspaan en een middeleeuwse schep.

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand