Zoek
Sluit dit zoekvak.

haarlemhighlight

Gravestenenbrug

Deze prachtige ophaalbrug verbindt de oever van het Korte Spaarne met die van de Bakenessergracht. De brug overspant het Binnen Spaarne.

Station Haarlem

De spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem is de eerste treinverbinding van Nederland. Station Haarlem werd in 1842 gebouwd en is het enige station in Art Nouveau stijl. Tevens is dit unieke station al meermaals decor geweest voor grote internationale films.

Frans Hals Museum (Groot Heiligland)

Aan het Groot Heiligland ligt het 17de-eeuwse oudemannenhuis met sfeervolle museumzalen, intieme regentenkamers, een 18de-eeuws poppenhuis en een prachtige binnentuin.

De Waag

De voormalige waag op de hoek van de Damstraat en het Spaarne werd in 1597-1599 gebouwd, waarschijnlijk onder supervisie van Lieven de Key, naar het ontwerp van Cornelis Cornelisz en Willem Thybaut.

Grote of St.-Bavokerk

Van ver buiten de stad Haarlem is de Grote of St.-Bavokerk al te zien. Deze middeleeuwse gotische kruiskerk is een van de grootste kerken in Nederland.

Beeld van Laurens Janszoon Coster

Midden op de Grote Markt prijkt het standbeeld van Laurens Janszoon Coster. De Haarlemmers beschouwen hem als de uitvinder van de boekdrukkunst.

Stadhuis

Het stadhuis werd in 1250 gebouwd als onderkomen voor Graaf Willem II. Tijdens een stadsbrand in 1351 werd het gebouw grotendeels verwoest. Na de herbouw is het als stadhuis in gebruik genomen.

Museumhuis Barnaart

Met recht een van de mooiste huizen van de stad. Vroeger was dit statige pand eigendom van een van de rijkste koopmannen van de stad, Willem Philip Barnaart. Nu is het open voor publiek.

Warmoesstraat

Het mooiste straatje van Haarlem met een prachtig doorkijkje naar de Grote of St.-Bavokerk. Tevens onderdeel van de Gouden Straatjes.

Corrie ten Boom Museum

In de Tweede Wereldoorlog verborg de familie Ten Boom Joden en verzetsstrijders in hun huis in de Barteljorisstraat in Haarlem. Door verraad kwam de familie in gevangenschap en concentratiekampen terecht. Alleen Corrie heeft het overleefd.

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand