Zoek
Sluit dit zoekvak.

grachten

Bakenessergracht

De Bakenessergracht is een historische gracht in Haarlem. Het is gelegen in het centrum van de stad en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen.

Herensingel

De Herensingel is een bekende gracht in Haarlem, Nederland. De gracht loopt door het centrum van de stad en heeft historische betekenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De naam “Herensingel” verwijst naar de vroegere vestingwerken die werden gebruikt om de stad te beschermen.

Nieuwe Gracht

De Nieuwe Gracht is een historische gracht in de stad Haarlem, Nederland. Het is een van de beroemdste grachten van Haarlem en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. De gracht speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling en groei van de stad.

Schotersingel

De Schotersingel vormt een deel van de singelgracht die het centrum van Haarlem omringt.

Gasthuissingel

De Gasthuissingel is een belangrijke waterweg in Haarlem. Het is een gracht die door het historische stadscentrum loopt.

Raamsingel

De Raamsingel is een grachtencircuit dat zich bevindt in het historische centrum van Haarlem, Nederland. Het is een van de vele grachten en singels die de stad omringen en een belangrijk kenmerk van het stadslandschap vormt. De gracht is ongeveer 3 kilometer lang en omringt een groot deel van het oude stadscentrum.

Zomervaart

De Zomervaart is een vaart in Haarlem. De vaart is omstreeks het jaar 1250 aangelegd als de Rustenburgervaart en verbond samen met de Fuikvaart het Spieringermeer, dat later onderdeel werd van de Haarlemmermeer, met het Spaarne. De vaart diende als afwatering en vervoersweg tussen de twee waterlichamen. De vaart was vernoemd naar de Rustenburgerschans die in de buurt van de vaart lag.

Lieve Vrouwe Gracht

De Lieve Vrouwe Gracht is een gracht in de stad Haarlem. De gracht is een voortzetting van de Burgwal en mondt uit in het Spaarne.

Kloppersingel

De Kloppersingel is een belangrijke straat gelegen in Haarlem, Nederland. Het maakt deel uit van de singelring die het historische stadscentrum van Haarlem omringt. De singelring is een serie grachten en singels die in de middeleeuwen werden aangelegd om de stad te beschermen tegen aanvallen.

Zijlsingel

De Zijlsingel is een historische waterweg in Haarlem. Het is een gracht die het centrum van Haarlem omringt en een belangrijk onderdeel vormt van de stadsstructuur. De Zijlsingel is ongeveer 6 kilometer lang en slingert zich door verschillende delen van de stad.

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand