Zoek
Sluit dit zoekvak.

BEREIKBAARHEID

Haarlem is met de auto, het openbaar vervoer en de fiets goed bereikbaar.

Een ideaal
gelegen stad

Haarlem is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Haarlem heeft twee treinstations, een uitstekende busverbinding met Schiphol en is goed aan te rijden vanuit Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Bij de toegangswegen van de stad vind je routeaanwijzingen voor de openbare parkeergarages; in het centrum is weinig parkeergelegenheid op straat. Fietsen kunnen gratis worden gestald in een van de bewaakte en overdekte fietsenstallingen.

Zin in een onvergetelijk dagje uit? Bezoek Haarlem en laat je verrassen door de bezienswaardigheden, boetiekjes en pittoreske pleinen, door de oude en hedendaagse kunstenaars, de bourgondische sfeer en de rijke historie.

HET HAARLEMSE TICKET AANBOD

HAARLEM TICKETS

Op de fiets

Haarlem is gemakkelijk bereikbaar per fiets via verschillende routes, waaronder de populaire Spaarndammerdijk vanuit Amsterdam en langs het prachtige landschap van de Haarlemmermeer. Andere mooie routes zijn vanuit Bloemendaal of Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Er is voldoende fietsparkeergelegenheid bij het treinstation en in de stad. Fietsen is een schone, gezonde en milieuvriendelijke manier om de stad te verkennen en biedt toegang tot alle belangrijke bezienswaardigheden.

Met de trein

Haarlem is een goed bereikbare stad per trein. Het is een knooppunt station van waaruit er directe treinen rijden naar Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam en andere steden. Haarlem heeft twee treinstations: Haarlem en Haarlem Spaarnwoude. 

Het centraal station van Haarlem is gelegen in het hart van de stad en op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden en winkelgebieden. Treinen rijden gemiddeld om de 7-10 minuten en de reistijd naar Amsterdam is minder dan 20 minuten. Ook zijn er nachttreinen beschikbaar. 

Je kunt een los kaartje kopen, een OV-chipkaart gebruiken of in- en uitchecken met je mobiel. Er zijn voldoende faciliteiten aanwezig op het station waaronder restaurants, winkels, toiletten en een fietsenstalling. Kortom, de trein naar Haarlem is een snelle, gemakkelijke en prettige manier om deze historische stad te bereiken.

Met de bus

Haarlem is gemakkelijk per bus te bereiken vanuit verschillende steden in de buurt. Er zijn verschillende buslijnen die regelmatig rijden en een goede verbinding bieden tussen Haarlem en de omliggende gebieden. Zo kun je bijvoorbeeld met buslijn 300 rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Haarlem reizen. Deze buslijn rijdt zeven dagen per week en vertrekt meerdere keren per uur. Ook vanuit andere steden, zoals Leiden en Alkmaar, zijn er busverbindingen naar Haarlem. 

Naast de reguliere buslijnen zijn er ook nachtbussen beschikbaar die Haarlem verbinden met Amsterdam en andere steden in de omgeving. Met een OV-chipkaart of losse kaartjes kun je gemakkelijk reizen met de bus naar Haarlem. Via de website van de verschillende vervoersbedrijven kun je de dienstregeling en tarieven bekijken en je reis voorbereiden.

Parkeren

Haarlem heeft verschillende parkeergelegenheden, variërend van parkeergebieden op straat tot parkeergarages. De meeste straatparkeerplaatsen werken met een betaalsysteem dat werkt met een parkeermeter of een app. In het centrum van Haarlem zijn vijf parkeergarages, waaronder de Kamp, Appelaar en Raaks. De tarieven voor de parkeergarages zijn hoger dan die op straat, maar de garages ook meer veiligheid en bescherming tegen weersomstandigheden. 

In woonwijken geldt vaak een parkeervergunningensysteem dat bewoners toelaat om hun auto’s gedurende een bepaalde periode in specifieke zones te parkeren. Het is belangrijk om op te merken dat sommige delen van de stad alleen toegankelijk zijn voor vergunninghouders. Het is aan te raden om goed op de borden en regels te letten bij het parkeren in Haarlem om boetes en ongemakken te voorkomen.

Niet één, niet twee
maar drie nachten

Ontdek de charme en schoonheid van Haarlem – een stad die betovert met haar prachtige architectuur, levendige cultuur en pittoreske landschappen. Met zoveel te zien en te doen, is één nacht simpelweg niet genoeg. 

Ontdek de unieke en charmante hotels van Haarlem voor een comfortabel verblijf met uitstekende service en gemakkelijke toegang tot het culturele -, culinaire – en winkelaanbod van de stad. Bekijk hieronder onze topkeuzes voor Haarlemse hotels en plan jouw perfecte verblijf in deze bruisende stad!

Overnachten
met kids

Boutiquehotel STAATS

In dit hotel is het 24 uur per dag heerlijk toeven. Boutiquehotel STAATS is een samenwerking van gastvrijheidsprofessionals en designspecialisten, dat zie je, dat voel je.

Hotel Bleecker

Hotel Bleecker is een kleinschalig boutique hotel in het centrum van Bloemendaal.

niu Dairy Haarlem

Op het terrein waar the niu Dairy gevestigd is was vroeger een zuivelfabriek. Geïnspireerd door de landbouwproductie weerspiegelt dit hotel de historie.

Hotel Lion d’Or Haarlem

Hotel Lion d’Or Haarlem is een comfortabel en stijlvol 4-sterrenhotel in het centrum van het sfeervolle en monumentale Haarlem. Dichtbij het trein- en busstation, een grote parkeergarage en een taxistandplaats.

Van der Valk Hotel Haarlem

Gesitueerd op loopafstand van de historische binnenstad, maakt Hotel Haarlem de ideale basis voor een verblijf.

De Zoete Inval

Al jarenlang is De Zoete Inval een ideale locatie voor een heerlijke lunch of diner, maar ook voor bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagsfeesten, zakelijke bijeenkomsten, hotelovernachtingen, bowlen en outdoor activiteiten.

Reserveer je
overnachting

Sinds het voorjaar van 2023 kun je ook je hotel of B&B in Haarlem boeken via Moonback. Via deze eerlijke boekingssite krijg je geen gemanipuleerde zoekresultaten te zien en ontdek je direct wat er in de omgeving van je hotel te doen is. Waar blijf jij vannacht slapen? 

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand