Op en aan het water

Doe als de Haarlemmers, huur een boot en ga te water om de stad van de 'andere' kant te bekijken.

Varen in Haarlem

Het leven in Haarlem speelt zich af op en om het water, met terrassen, bruggen en heel veel boten. Om dit te aanschouwen, is het leuk om het water op te gaan. Maak een rondvaart, huur een bootje of een supboard. De Haarlemse grachten, de terrasjes langs het water en het uitzicht op de prachtige monumenten maken van je vaartocht een speciale belevenis. 

RONDVAART
Geef je bezoek aan Haarlem een extra dimensie met een rondvaart over het Spaarne. Je zult ervaren dat je de stad heel anders beleeft. Zeker als je je rondvaart ook nog combineert met een culinaire proeverij, een museumbezoek of een tocht door de omgeving. Ook een aanrader voor een huwelijksfeest, groepsuitje of zakelijk evenement.

BOOTJE HUREN
Wil je liever zelf de route bepalen? Huur dan een bootje bij een van de bootverhuurorganisaties. Voor de meeste bootjes heb je geen vaarbewijs nodig. Wel is het handig om hier (link naar downloaden) de waterrecreatiefolder te bekijken of downloaden via de website.

SUPPEN

Op diverse plekken rond het Spaarne kun je ook een SUP board huren om te suppen (stand up paddling). Zo kun je in je eigen tempo peddelen over het Spaarne en de grachten van de historische binnenstad. Nog nooit op een SUP board gestaan? Je kunt ook lessen nemen.

 

 

 


MET EIGEN BOOT
Heb je zelf een boot? Ook dan is Haarlem een prachtige stad om aan te doen. De Spaarnestad is onderdeel van de Staande Mast Route waardoor doorvaart van pleziervaart mogelijk is. Op de website van de Gemeente Haarlem lees je meer over brugtijden en ligplaatsen. 

Onze aanraders

Wat is er nog meer te doen?

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand