Search
Close this search box.

DUURZAAMHEID

Voor duurzame initiatieven, ondernemingen en evenementen

Duurzaam
Haarlem

Met steeds meer duurzame ondernemingen en initiatieven in de stad, is Haarlem een perfecte stad voor een duurzame stedentrip. Je reist er eenvoudig heen met het openbaar vervoer. Overal heb je de keuze om voor milieuvriendelijke activiteiten te gaan.

Duurzame evenementen

Van 9 tot en met 13 oktober 2024 is Dutch Sustainable Fashion Week. Tijdens deze week worden duurzame ontwikkelingen op het gebied van mode onder de aandacht gebracht. In Haarlem worden non-profit workshops, events en exposites georganiseerd. Meer informatie over DSFW 2024 volgt.

Groen vervoer

Bij VVV Haarlem kun je terecht met al je vragen over Haarlem. Je kunt hier tevens leuke wandelroutes, een stadsplattegrond, museum- en concertkaartjes en cadeaubonnen aanschaffen. Ook vind je er diverse Haarlem producten zoals de Haarlem Shoppingbag, een paraplu en ansichtkaarten.

Een groene omgeving

Haarlem heeft meer te bieden dan alleen een historische binnenstad. Neem eens een kijkje in de mooie omliggende regio. Zo is het strand de uitvalbasis voor veel Haarlemmers. Met de trein sta je binnen tien minuten op het station van Zandvoort. Of pak de fiets en neem de Zeeweg via Overveen naar Bloemendaal aan Zee.

Tussen Haarlem, Amsterdam en Velsen ligt recreatiegebied Spaarnwoude. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, maar ook kanoën, zwemmen of mountainbiken. Ook bijna om de hoek is de kleurrijke Bollenstreek en de Keukenhof.

Laat je betoveren door de tips en verhalen van deze Haarlemmers! Geniet van heerlijke maaltijden op de plekken waar zij graag dineren, struin door de charmante steegjes waar zij shoppen, en proef de authentieke Haarlemse lekkernijen. Verrijk jouw Haarlemse avontuur door de sporen van deze persoonlijke, lokale gidsen te volgen. Zo beleef je Haarlem op een unieke en bijzondere manier!

Local Stories

20 december 2023

Leestijd 8 minuten

24 uur op duurzaam avontuur in Haarlem

Haarlem ontdekken met al haar groen? Moet je doen!

24 juli 2023

Leestijd 9 minuten

Op de groene tour

Haarlem is de ideale bestemming voor een groene stedentrip. Centraal gelegen, goed bereikbaar met de trein en alles ligt op loopafstand van elkaar.

17 juli 2023

Leestijd 10 minuten

Duurzaam winkelen

In Haarlem vind je een veelzijdig aanbod van winkels waar je 'groen' kunt winkelen.

Ontdek het betoverende Haarlem op Instagram! Volg ons op Instagram en laat je meevoeren door de charme en veelzijdigheid van deze prachtige stad. We delen regelmatig adembenemende foto’s en video’s die de rijke geschiedenis, culturele schatten en levendige atmosfeer van Haarlem weerspiegelen.

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand