Zoek
Sluit dit zoekvak.

ONTDEKKEN

In Haarlem kun je cultuur ontdekken op de vierkante meter en ook voor kinderen is er veel te doen, zien en leren.

Dit wil je
niet missen

Van Hollandse Meesters tot moderne kunst, van arthousefilm tot kindertheater, van popconcert tot stadshistorie: wie toe is aan inspiratie, kunst en cultuur kan in Haarlem zijn honger zeker stillen. Niet alleen herbergt Haarlem het oudste museum van Nederland, de monumentale binnenstad bruist van de culturele hotspots, (kunst)geschiedenis en creatieve initiatieven.

Er is altijd wel wat te beleven in de stad. Van tentoonstelling tot concert, van markt tot festival en van cabaret tot workshop. Bekijk alle activiteiten in de meest complete UITagenda van Haarlem.

uitagenda

Kunst en Cultuur

Laat je verrassen door de rijke kunst en cultuur van Haarlem. Wordt het een museum, het theater of een wandeling langs historische monumenten?

De artistiekeziel van Haarlem
Haarlem is een paradijs voor kunstliefhebbers, met een breed scala aan musea, galeries en culturele evenementen. Laat je onderdompelen in het artistieke aanbod van de stad en aanschouw de wisselwerking tussen traditie en innovatie. Kunst en cultuur in Haarlem omarmen en vieren echt de geest van creativiteit. Hier is een glimp van wat deze betoverende stad te bieden heeft:

Eten En drinken

Zeg je Haarlem, dan zeg je culinair. Van sjiek dineren tot een snelle hap in een van de vele (eet)cafés. Of plof neer in een hippe koffiebar, proeflokaal of brouwerij.

Waar eet jij vandaag?
Of het nu maandag, woensdag of zaterdag is: in de Haarlemse horeca is het altijd gezellig. De meeste cafés en restaurants vind je rond de Grote Markt, aan de Oude Groenmarkt, het Klokhuisplein en de Riviervismarkt. Loop ook zeker even door de Lange Veerstraat en de Warmoesstraat als je trek hebt.

Overnachten

Check hieronder de beschikbaarheid of lees verder voor meer inspiratie en tips voor jouw verblijf.

Populaire overnachtingen
Ontdek de unieke en charmante hotels van Haarlem voor een comfortabel verblijf met uitstekende service en gemakkelijke toegang tot de culturele, culinaire en retail mogelijkheden van de stad. Bekijk hieronder onze topkeuzes voor Haarlemse hotels en plan jouw perfecte verblijf in deze bruisende stad!

Bezienswaardigheden

Om je op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de top 10 Haarlemse bezienswaardigheden.

Dit wil je écht niet missen
Haarlem kent veel bezienswaardigheden. Om je alvast op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de top 10 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Haarlem. Plan je bezoek vooraf via Haarlem Tickets.

Wat te doen?

In een stad met zo veel geschiedenis kom je ogen tekort.

Ontdek Haarlem
Ontdek de middeleeuwse kerken, bezoek de imposante architectuur, bewonder beroemde musea en andere bezienswaardigheden. Afgewisseld met verscholen hofjes, pittoreske winkelstraten, bijzondere cafés en monumentale pleinen vol gezellige terrassen.

Winkelen

Van grote modeketens tot bijzondere boetiekjes en lokale markten. Haarlem heeft het allemaal. En dát maat het shoppen hier zo leuk.

Van vintage tot fashion
Van grote modeketens tot bijzondere boetiekjes en lokale markten. Haarlem heeft het allemaal. En dát maakt het shoppen hier zo leuk.

Duurzaam

Haarlem is dé stad voor een duurzame stedentrip met steeds meer duurzame bedrijven en initiatieven.

Een duurzame stedentrip
Haarlem is de stad voor een duurzame stedentrip. Er ontstaan steeds meer duurzame bedrijven en initiatieven in de stad. Je reist er eenvoudig heen met het openbaar vervoer, de treinverbindingen zijn uitstekend en je hebt overal de keuze om voor milieuvriendelijke activiteiten te gaan.

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand