Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wijn Spijs

WijnSpijs organiseert al jaren de leukste culinaire wandelingen van het land, natuurlijk ook in hun thuisstad Haarlem. Ontdek 6 prachtige restaurants tijdens de WijnSpijs Wandeling. Of ga op ‘self guided’ FoodTour langs de lekkerste FoodSpots van de stad.

Meer over Wijn Spijs

Begonnen vanuit hun eigen Haarlemse restaurants, startten Wouter en Laura in 2010 de WijnSpijs Wandeling. Inmiddels door heel Nederland (en daarbuiten), maar het begon allemaal in Haarlem. Dé WijnSpijs Wandeling is een wandeling langs de leukste restaurants van de stad. Op 1 zondagmiddag bezoek je met je eigen gezelschap 6 toprestaurants en proef je overal een heerlijke wijn-spijs combinatie. Lekker eten, goede wijnen en ontspannen door de stad slenteren

Nieuw is de FoodTour, een stadswandeling langs de culinaire en culturele highlights van de stad. Deze ‘self-guided’ culinaire stadswandeling door onze thuisstad brengt je langs 6 zorgvuldig uitgekozen foodspots, die bekendstaan om hun lokale specialiteiten. Bij elke spot proef je natuurlijk hun specialiteit! Elke dag te boeken en te wandelen. De FoodTour begin je wanneer je maar wilt. De ideale manier om het Haarlem van de locals te ontdekken. 

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand