Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stichting Vrienden van de Bakenes

De Stichting Vrienden van de Bakenes is eind 2007 opgericht met als primair doel het behoud van de destijds te koop staande en verwaarloosde Bakenesserkerk voor het (Haarlemse) punkiek.

Meer over Stichting Vrienden van de Bakenes

De doelstelling is in de loop der tijd verbreed tot het bevorderen van het leefklimaat in stadsdeel de Bakenes. Er zijn diverse werkgroepen actief zoals Bakenesser Buurtactiviteiten(o,a. Bakenesser Buurt Borrel), Buurtcultuur (o.a. Huisconcerten, openstelling van werkplaatsen en ateliers, historische buurtwandelingen etc.), en Bebouwde omgeving (o.a. straatmeubilair, afvalbakken, groenvoorziening, historisch (archief)onderzoek, herinrichting van de gracht, etc).

Wilt u Vriend worden van de Bakenes? Stuur dan een e-mail naar bestuur@vriendenvandebakenes.nl en maak een bedrag van minimaal € 15,00 over op bankrekeningnummer 139.44.66.56 t.n.v. Stichting Vrienden van de Bakenes te Haarlem, onder vermelding van ‘jaardonatie ….(het jaar.)’ 

U ontvangt drie keer per jaar een (digitale) nieuwsbrief. Graag uw mailadres opgeven! 

Eens per jaar vindt er een jaarvergadering plaats waar u als Vriend van harte welkom bent. 

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand