Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stadsstrand De Oerkap

Stadsstrand de Oerkap dankt haar naam aan de locatie waar het begon. In 2009 opende het stadsstrand haar deuren aan de andere kant van de Prinsenbrug op ‘de Oerkapkade’. Na twee seizoenen verhuisde de Oerkap naar de huidige plek aan de Drijfriemenfabriek

Meer over Stadsstrand De Oerkap

Al vele zomers worden er pizza’s gebakken, biertjes getapt, limo’s gemaakt en staat de sproeier aan voor de spelende kindjes. 

De Oerkap is gebouwd aan de Drijfriemenfabriek. In januari 2021 is er vanuit de gemeente definitief besloten dat de Oerkap het pand mag kopen! 

Niet alleen vanwege het stadsstrand vind de gemeente de Oerkap een intressante partij, ook vanwege de culturele invulling van het pand. Binnen in de Drijfriemenfabriek zijn muziekstudio’s, culturele kantoren en ateliers. 

Er zal een grote verbouwing komen. De Drijfriemenfabriek zal gerenoveerd worden en er zullen mooie culturele ruimtes in komen. Ook wordt de horeca uitgebreid. Via de Facebook en Instagram wordt je op de hoogte gehouden.

De menukaart is simpel. De Oerkap kiest voor eenvoud en kwaliteit. De Oerkap serveert broodjes en bakken zelfgemaakte pizza’s, we hebben salade, sushibowls en veganbowls en maken verse sapjes. We hebben speciaal bier van Jopen op tap. En ze schenken wijnen van Grape District. Ijsjes komen van Ijsbaart en de Limonades van Saru Soda en de Roze Bunker.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand