Stadspark De Haarlemmerhout

"De Haarlemmerhout is het oudste groene Rijksmonument van Nederland. Het ligt aan de zuidkant van Haarlem. 'De Hout' zoals het groengebied in de volksmond heet, heeft een oppervlakte van zo'n"

De Grote Hout, het deel ten zuiden van Dreefzicht dat ingeklemd ligt tussen de Fonteinlaan, Spanjaardslaan en Wagenweg, is een stadsbos. Eindenhout, het gedeelte bij het tempeltje tussen Wagenweg en Leidsevaart, is slechts beperkt toegankelijk en heeft veel meer het karakter van een nat natuurgebied. Bijzondere natuurwaarden & evenementen In de Hout komen bijzondere natuurwaarden voor. Het bos kent relatief veel oude bomen en er komen zeldzame planten voor.

De Hout is bijvoorbeeld beroemd om zijn stinsenflora en blauwe boshyacinten. Naast deze natuurwaarden vinden in de Hout ook evenementen plaats. Het is bijvoorbeeld ieder jaar het decor voor Bevrijdingspop en het Haarlemmerhout festival.

Midden in historisch stadspark de Haarlemmerhout, tegenover het Hertenkamp gelegen ligt het Theehuis De Haarlemmerhout op loopafstrand van Haarlem Centrum. Het is een intieme, sfeervolle locatie met het groenste terras van Haarlem.

Bezoek  Stadspark De Haarlemmerhout

Locatie en contact

Faciliteiten en voorzieningen

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand