Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stadsbos De Haarlemmerhout

De Haarlemmerhout is het oudste groene Rijksmonument van Nederland. Het ligt aan de zuidkant van Haarlem. ‘De Hout’ zoals het groengebied in de volksmond heet, heeft een oppervlakte van zo’n zestig hectare en kent verschillende karakters.

Meer over Stadsbos De Haarlemmerhout

De Kleine Hout, rondom de kinderboerderij, het pannenkoekenhuisje en het Hildebrandmonument, heeft een parkachtig karakter.

De Grote Hout, het deel ten zuiden van Dreefzicht dat ingeklemd ligt tussen de Fonteinlaan, Spanjaardslaan en Wagenweg, is een stadsbos. Eindenhout, het gedeelte bij het tempeltje tussen Wagenweg en Leidsevaart, is slechts beperkt toegankelijk en heeft veel meer het karakter van een nat natuurgebied. Bijzondere natuurwaarden & evenementen In de Hout komen bijzondere natuurwaarden voor. Het bos kent relatief veel oude bomen en er komen zeldzame planten voor. De Hout is bijvoorbeeld beroemd om zijn stinsenflora en blauwe boshyacinten. Naast deze natuurwaarden vinden in de Hout ook evenementen plaats. Het is bijvoorbeeld ieder jaar het decor voor Bevrijdingspop en het Haarlemmerhout festival.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand