Search
Close this search box.

Soellaart

Soellaart is een hoogwaardige outdoorwinkel en webshop met een passie voor (innovatieve) outdoormerken, geschikt voor casual en actief gebruik. De voorpret van een vakantie of activiteit begint al in de winkel.

Meer over Soellaart

Ze willen het winkelen persoonlijk maken en staan voor kwaliteit, expertise en betrouwbaarheid. Ze ‘versterken’ de klanten door kennis over merken en producten over te dragen. Klanten stappen met een rugzak vol informatie (bagage) de winkel uit. 

Het team van Soellaart bestaat naast de tweekoppige directie uit 35 zeer gemotiveerde medewerkers die allemaal passie voor outdoor en wintersport hebben. Eigenaren Bart Soellaart en Arjen Nicolai staan zelf vrijwel dagelijks op de winkelvloer. Zij helpen mee met de verkoop, geven deskundig advies en zorgen er samen met het personeel voor dat de winkel er elke dag weer optimaal bij staat.

Dit zijn de merkwaarden:

Dichtbij: Ze zijn de lokale outdoorspecialist in de buurt waar je terecht kunt voor persoonlijke aandacht en toegesneden advies.  

Specialistisch: Ze denken vanuit onze expertise mee over welk product het beste past bij jouw wensen en doelen. 

Toonaangevend: De innovatieve collectie is van hoge kwaliteit en heeft net dat beetje extra. 

Service: je kunt bij ze terecht voor ouderwets goede service.

De historie van Soellaart

Soellaart begon in 1900. Dit familiebedrijf in hartje Haarlem is inmiddels uitgegroeid tot een outdoor & wintersport speciaalzaak met meer dan dertig medewerkers. In december 2020 stonden ze met een aantal feestelijke acties stil bij ons 120ste jubileum.

Tijdlijn

-De eerste generatie van de winkel Soellaart, Jan Soellaart, begon in 1900 met een schoenmakerij. Zijn nakomelingen paste de winkel continue aan de tijd aan zodat het bedrijf bleef voortbestaan.

-De tweede generatie, Henk Soellaart, begon na de Tweede wereldoorlog, toen mensen meer vrije tijd kregen. Soellaart begon met de verkoop van sportschoenen en -kleding en later ook kampeerspullen.

-De derde generatie, Joop Soellaart, legde zich geheel toe op kampeerartikelen. Ook breidde Soellaart steeds verder uit en bestaat inmiddels uit vijf historische winkelpanden.

-Op hun beurt namen zonen Jan en Henk er vanaf de jaren ’90 outdoor-en wintersportspullen bij. Zij runden het familiebedrijf 25 jaar en gaven in 2015 het stokje over

-Op dit moment staan Bart Soellaart en Arjen Nicolai aan het roer. Ze vormen sinds 2015 de tweekoppige directie en vierden in 2020 hun vijfjarige jubileum.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand