Seinwezen

"Spoorwegarchitectuur heeft zo zijn eigen charme. Het Seinwezen, gelegen naast het spoor in Haarlem, is hier een prachtig voorbeeld van."

De industriële uitstraling van dit oude NS-gebouw op het rauwe onontgonnen terrein biedt een inspirerende werkomgeving en de perfecte locatie voor een event of activiteit.

De Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij (HIJSM), in 1936 opgegaan in de Nederlandse Spoorwegen, liet het pand Seinwezen in 1915 bouwen. Het behield zijn taak tot in de jaren 90 van de vorige eeuw als onderafdeling van de NS-dienst Weg & Werken, die het onderhoud van de seinen verzorgde. In 2011 werd het herbestemd waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is. Zo heeft het Seinwezen sinds 2015 het eerste collectieve zonnepanelen dak van de provincie Noord-Holland. Het groene dak en het isolatieglas zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.

Het Seinwezen beschikt over diverse ruimtes waardoor er veel mogelijk is. Van congres, workshop of seminar tot training, sollicitatiegesprek of brainstormsessie, het Seinwezen is hiervoor dé locatie in Haarlem. Ook voor online en hybride evenementen! Kleinschalige festivals, televisieopnames, presentaties, exposities, concerten en andere culturele activiteiten behoren tot de mogelijkheden. Naast vaste kantoorruimtes is er de mogelijkheid om voor een dag een bureau te huren. Deze combinatie van factoren zorgt voor een levendige sfeer.

Het Seinwezen biedt een unieke ambiance, een warme uitstraling en een industriële look met het groen buiten als achtergrond. De locatie is voorzien van moderne faciliteiten zoals verwarming, sanitair en audio-apparatuur. Het Seinwezen heeft ook een duidelijke buurtfunctie, waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten in de moestuin voor een glaasje of op een marktje of bijeenkomst. Voor iedereen die niet uit de buurt komt zijn er voldoende parkeermogelijkheden bij het Seinwezen.

Door onze ervaring met horeca en evenementen denken we graag mee bij het organiseren van uw evenement.

Stadsherstel

Stadsherstel Amsterdam is ook actief in Haarlem als het gaat om het herstellen en beheren van monumenten. Na het Rosenstock Huessy Huis en het Huis met de Beelden is Stadsherstel in 2019 eigenaar geworden van het Seinwezen. Stadsherstel is meteen bezig gegaan met de herstelwerkzaamheden en verdere verduurzaming van het gebouw. Wie kiest voor een parel van Stadsherstel, draagt bij aan het behoud van cultureel erfgoed in onze hoofdstad en de rest van de Metropool Regio Amsterdam.

Bezoek  Seinwezen

Locatie en contact

Faciliteiten en voorzieningen

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand