Zoek
Sluit dit zoekvak.

Seinwezen

Spoorwegarchitectuur heeft zo zijn eigen charme. Het Seinwezen, gelegen naast het spoor in Haarlem, is hier een prachtig voorbeeld van.

Meer over Seinwezen

De industriële uitstraling van dit oude NS-gebouw op het rauwe onontgonnen terrein biedt een inspirerende werkomgeving en de perfecte locatie voor een event of activiteit.

De Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij (HIJSM), in 1936 opgegaan in de Nederlandse Spoorwegen, liet het pand Seinwezen in 1915 bouwen. Het behield zijn taak tot in de jaren 90 van de vorige eeuw als onderafdeling van de NS-dienst Weg & Werken, die het onderhoud van de seinen verzorgde. In 2011 werd het herbestemd waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is. Zo heeft het Seinwezen sinds 2015 het eerste collectieve zonnepanelen dak van de provincie Noord-Holland. Het groene dak en het isolatieglas zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.

Het Seinwezen beschikt over diverse ruimtes waardoor er veel mogelijk is. Van congres, workshop of seminar tot training, sollicitatiegesprek of brainstormsessie, het Seinwezen is hiervoor dé locatie in Haarlem. Ook voor online en hybride evenementen! Kleinschalige festivals, televisieopnames, presentaties, exposities, concerten en andere culturele activiteiten behoren tot de mogelijkheden. Naast vaste kantoorruimtes is er de mogelijkheid om voor een dag een bureau te huren. Deze combinatie van factoren zorgt voor een levendige sfeer.

Het Seinwezen biedt een unieke ambiance, een warme uitstraling en een industriële look met het groen buiten als achtergrond. De locatie is voorzien van moderne faciliteiten zoals verwarming, sanitair en audio-apparatuur. Het Seinwezen heeft ook een duidelijke buurtfunctie, waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten in de moestuin voor een glaasje of op een marktje of bijeenkomst. Voor iedereen die niet uit de buurt komt zijn er voldoende parkeermogelijkheden bij het Seinwezen.

Door onze ervaring met horeca en evenementen denken we graag mee bij het organiseren van uw evenement.

Stadsherstel

Stadsherstel Amsterdam is ook actief in Haarlem als het gaat om het herstellen en beheren van monumenten. Na het Rosenstock Huessy Huis en het Huis met de Beelden is Stadsherstel in 2019 eigenaar geworden van het Seinwezen. Stadsherstel is meteen bezig gegaan met de herstelwerkzaamheden en verdere verduurzaming van het gebouw. Wie kiest voor een parel van Stadsherstel, draagt bij aan het behoud van cultureel erfgoed in onze hoofdstad en de rest van de Metropool Regio Amsterdam.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand