Search
Close this search box.

saxen burg

Haarlemse Mixed Hockey Club Saxenburg is een gezellige, toegankelijke hockeyclub met sportieve ambities voor en door leden. Het familiaire karakter van de club maakt het tot de fijne vereniging die het sinds 1912, tot op de dag van vandaag nog steeds is. De club is er voor jong en oud en zoekt op sportief gebied de goede balans tussen het recreatief en prestatief beoefenen van de hockeysport. Bij Saxenburg staan we met een sportieve en respectvolle opstelling open voor iedereen; leden, ouders, begeleiders, vrijwilligers en andere verenigingen.

Meer over saxen burg

Hockeyen bij Saxenburg betekent maximaal speelplezier voor individuele leden. Bij de jongste jeugd en junioren gaat de aandacht uit naar sociale, motorische en hockeytechnische ontwikkeling. Spelers worden binnen de eigen leeftijdscategorie ingedeeld op het eigen hoogst haalbare niveau en vormen zo een team in de competitie. Er zijn selectieteams en breedteteams: Bij de selectieteams ligt de nadruk meer op sportieve prestaties, bij de breedteteams ligt de nadruk op recreatie en gezelligheid. 

 

Bij Saxenburg schenken we aandacht aan sportiviteit en respect. Sportieve resultaten dragen bij aan een positief verenigingsgevoel en aan verdere groei. Dit sluit aan bij de ambitie om onze selectieteams in de toekomst op hoog niveau te laten hockeyen. Maar naast de sportieve activiteiten hebben we ook veel aandacht voor sociale activiteiten die bijdragen aan het Wij zijn Saxenburg gevoel van de club. Denk hierbij aan de altijd gezellige Sax-feesten. Er is genoeg ruimte voor eigen initiatieven die passen binnen dit gevoel.

 

De club draait volledig op de inzet van enthousiaste vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen aan het succesvol functioneren van de vereniging. Dit doen zij door plaats te nemen in commissies of door het ondersteunen van teams: Denk hierbij aan het fluiten van een wedstrijd of door de inzet als coach of begeleider.

Belangrijk is dan ook dat de club geen bedrijf is waar je een product afneemt. Saxenburg is Saxenburg door de inzet van de leden, dat maakt het een vereniging. Lid worden van Saxenburg betekent dat je lid wordt van een vereniging en dat vergt een investering van de leden, of in het geval van jeugdleden; van de ouders. Er wordt een actieve bijdrage gevraagd: Lid worden van Saxenburg is vrijwillig maar niet geheel vrijblijvend. Een speler is nooit belangrijker dan zijn/haar team en er is geen team belangrijker dan Saxenburg.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand