Restaurant Kraantje Lek

Kraantje Lek is een historische herberg, en ligt tussen het bos en de duinen van Overveen in.
INFORMATIE
Kraantje Lek is een historische herberg, en ligt tussen het bos en de duinen van Overveen in.

Een gezellige plek waar klein en groot verwelkomt wordt voor koffie, lunch, borrel en diner. Naast het restaurant en mooie grote houten speeltuin, beschikt de locatie ook over een externe ruimte: Het Tuighuis, welke geschikt is voor feesten en partijen.

Kraantje Lek is gelegen aan het begin van het historische Visserspad tussen Zandvoort en Overveen. Eeuwen geleden beliepen de Zandvoortse vissersvrouwen dit mulle pad met de visvangst die hun mannen aan wal hadden gebracht, om deze te verkopen op de markt in Haarlem. Halverwege deze tocht namen ze een welverdiende rustpauze bij Kraantje Lek, met uitzicht op de Holle Boom, waar volgens de dorpsverhalen kinderen uit geboren werden.

Als de vissersvrouwen aan het eind van de dag terug naar Zandvoort liepen, dronken zij een neut bij ‘t Wapen van Kennemerland. Hier zetten zij hun lege, stinkende emmers voor de deur. Hieraan dankt deze zaak haar bijnaam: ‘De Stinkende Emmer’. Het stuk van de wandeling over landgoed Elswout, die de vissersvrouwen maakte tussen Kraantje Lek en De Stinkende Emmer kan tegenwoordig ook weer bewandeld worden.

WANNEER

Menu

Selecteer taal:

Nederlands

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand