Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recreatieschap Spaarnwoude

Voor een dosis frisse buitenlucht kom je naar Spaarnwoude. In dit groene gebied, tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam is genoeg te beleven. Natuur, sport, cultuur, je vindt het er allemaal!

Meer over Recreatieschap Spaarnwoude

Natuur

Weidse polders, bossen en parken, natuurliefhebbers halen hun hart op in Spaarnwoude. In de uitgestrekte veenweidegebieden kun je heerlijk wandelen en fietsen. Breng een bezoek aan een van de boerderijen of kom vogels spotten bij het landje van Gruijters.

Sport

In Spaarnwoude kun je kanoën, zwemmen, mountainbiken, boerengolf, boogschieten, paintballen, steppen, modelvliegen, vlotten bouwen en nog veel meer! Wat dacht je van golfen op één van de drie golfbanen, of skiën op echte sneeuw bij Snowplanet? In de zomer kun je bootjes huren of lekker pootjebaden bij een van de strandjes in het gebied. 

Cultuur

Eeuwenoude landschappen, molens en forten van historische betekenis, Spaarnwoude heeft het allemaal! Ontdek de forten van de Stelling van Amsterdam, aangelegd tussen 1180 en 1920, om onze hoofdstad te beschermen. Bezoek het dorpje Spaarnwoude met het beroemde kerkje, de Stompe Toren, en lees het verhaal van Klaas van Kieten, de reus van Spaarnwoude. Hier lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Wandel over de dertiende-eeuwse Spaarndammerdijk, die ons ooit beschermde tegen het water van de Oer-IJ. Stap op de fiets en proef de geschiedenis op de monumentenroute, of maak een tochtje langs de vele kunstwerken in het gebied.

Kijk op www.spaarnwoude.nl voor de leukste fietsroutes, wandelroutes en buitenactiviteiten.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand