Zoek
Sluit dit zoekvak.

RataPlan Zijlstraat

Wie van vintage houdt moet zeker even een kijkje nemen bij kringloopwinkel RataPlan in de Zijlstraat. De winkel biedt een ruim assortiment van vintage en trendy kleding, kunstvoorwerpen en curiosa, meubels en een vernieuwde boekenafdeling.

Meer over RataPlan Zijlstraat

De winkel is overzichtelijk ingericht en er is ruimte voor de presentatie van spullen. De creatieve en soms onverwachte combinaties in de winkel kunnen als inspiratiebron dienen voor thuis. Kringloopwinkelen op z’n leukst!

Wist je dat je naast het kopen van spullen ook artikelen in kunt leveren bij RataPlan? Dus verdienen jouw spullen een 2e leven? Maak er een ander blijk mee en lever ze in. Je kunt spullen langsbrengen of gebruikmaken van de gratis ophaalservice (op afspraak via 088-8282782)

RataPlan is dus een veelzijdige kringloopwinkel maar heeft als belangrijkste missie kansen bieden voor mens en milieu. Daarbij is de doelstelling dat er werk wordt geboden aan de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. RataPlan Zijlstraat biedt momenteel aan 13 mensen, uit verschillende doelgroepen, een betaalde baan. Daarnaast spelen vrijwilligers een belangrijke rol en biedt RataPlan werkervaringsplaatsen. Ook wordt er geprobeerd hergebruik te bevorderen. Als producthergebruik niet meer mogelijk is wordt er overgegaan op materiaalhergebruik. Op die manier wordt er zoveel mogelijk verspilling voorkomen. 

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand