Zoek
Sluit dit zoekvak.

Raamsingel

De Raamsingel is een grachtencircuit dat zich bevindt in het historische centrum van Haarlem, Nederland. Het is een van de vele grachten en singels die de stad omringen en een belangrijk kenmerk van het stadslandschap vormt. De gracht is ongeveer 3 kilometer lang en omringt een groot deel van het oude stadscentrum.

Meer over Raamsingel

Tegenwoordig heeft de Raamsingel voornamelijk een decoratieve en recreatieve functie. Bewoners en bezoekers genieten van wandelen en fietsen langs de oevers van de gracht, vooral tijdens mooie dagen. Ook is het een van de favoriete grachten van mensen die op een zonnige dag varen. De gracht draagt bij aan de charme en het karakter van Haarlem en trekt vele toeristen aan.

De Raamsingel speelt ook een belangrijke rol bij het reguleren van het waterpeil in de stad en helpt bij het voorkomen van overstromingen. In het verleden werd het waterpeil in de grachten zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de stad veilig was.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand