Paviljoen Welgelegen

INFORMATIE

Het bestuur van de provincie Noord-Holland werkt sinds 1930 vanuit het provinciehuis Paviljoen Welgelegen. Dit monumentale pand werd aan het eind van de 18e eeuw gebouwd door Henry Hope, een Amsterdamse bankier. Het gebouw is een voorbeeld van neoclassicisme en ligt aan de rand van de Haarlemmerhout.

Exposities en bezoeken

Een bezoek aan Paviljoen Welgelegen brengt u terug in de tijd. Het Paviljoen heeft rijk gedecoreerde vertrekken met meubels die zoveel mogelijk in originele staat zijn teruggebracht. Bovendien vindt u kunstwerken in het museum en de tuin.

In Paviljoen Welgelegen kunt u de historische tentoonstelling ‘Welkom in Welgelegen’ bezoeken. Hier komt u alles te weten over het monumentale gebouw en zijn bewoners. De tentoonstelling bestaat onder meer uit historische prenten en meubelen. Ook is er 6 keer per jaar een Dreef-expositie. Dit zijn wisselende tentoonstellingen met moderne kunst van kunstenaars uit Noord-Holland.

Rondleidingen
Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Kijk voor meer informatie op de website van de provincie: www.noord-holland.nl/welgelegen

WANNEER
Maandag
09:00 – 17:00 uur
Dinsdag
09:00 – 17:00 uur
Woensdag
09:00 – 17:00 uur
Donderdag
09:00 – 17:00 uur
Vrijdag
09:00 – 17:00 uur

Menu

Selecteer taal:

Nederlands

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand