Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Patronaat

Patronaat is één van de 10 grote poppodia in het clubcircuit van Nederland en werd in 1984 opgericht als eigentijds muziektheater. Het is gevestigd aan de Zijlsingel, vlakbij de Grote Markt in Haarlem.

Meer over Patronaat

Vanaf het eerste begin, van 1984 tot heden, heeft het Patronaat op alle fronten alleen maar groei gekend. Destijds betrok de Stichting Popmuziek Zuid-Kennemerland de gymzaal van de oude katholieke jongensschool aan de Zijlsingel 2. Deze bleek uitstekend geschikt om als concertzaal dienst te doen. In het eerste jaar werden er circa 60 concerten georganiseerd die in totaal zo’n 10.000 bezoekers trokken. De organisatie is begonnen met ongeveer 20 vrijwilligers maar inmiddels is de personeelsomvang uitgegroeid tot bijna 200 man waarvan 90 vrijwillige medewerkers en 110 professionals. Het Patronaat is daarmee van een kleine vrijwilligersorganisatie uitgegroeid tot een professioneel poppodium.

Met een sterke programmering en een eigen karakter behoort het Patronaat al jaren tot de kernpodia van Nederland. De opening van de nieuwbouw in september 2005 heeft die positie alleen nog maar verstevigd. Er is nog meer verbreding gekomen in het programma-aanbod en daardoor ook meer verbreding in de doelgroepen.

Het huidige Patronaat bestaat uit: Zaal 1 met een capaciteit van 1000, Zaal 2 met een capaciteit van 350, de sfeervolle Zaal 3 (waar maximaal 120 mensen kleinschalige optredens kunnen meemaken) en zelfs een Zaal 4, waar leuke feestjes in de privé-sfeer gehouden kunnen worden (wat natuurlijk in de andere zalen ook tot de mogelijkheden behoort). Door al deze zalen kan Patronaat een duidelijke broedplaats-functie hebben voor het lokale Haarlemse én landelijk opstartende muziektalent, en hun loopbaan als het ware ‘onder één dak’ volgen.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Evenementen bij Patronaat

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand