Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oud-Katholieke Kerk

Het Oud-Katholieke kerkgebouw werd in 1937-1938 gerealiseerd, naar een ontwerp van H.T. Zwiers.

Meer over Oud-Katholieke Kerk

Tot die tijd werd door de parochie van St .Anna gebruik gemaakt van de schuilkerk aan de Bakenessergracht. Hier stichtte de Haarlemse pastoor Bloemert in 1636 een katholieke schuilkerk in een voormalige brouwerij. 

Het Oud-Katholieke complex met bijbehorende pastorie, kosterij en aanpalende woningen werd door Zwiers in Delftse Schoolstijl vormgegeven. Door de kerk op de verdieping te plaatsen was het voor de architect mogelijk de kleine kerk toch in het bouwblok te laten domineren, tevens was er daardoor ruimte ontstaan voor gemeentezaal, leringlokaal, bibliotheek en bisschopskamer op de begane grond. Op deze manier werd ook de traditie behouden van de oude zolderkerk behouden. Bijzonder aan het interieur is het orgel dat rond 1785 door J.P. Kunckel is gemaakt. Het kabinetorgel is afkomstig uit de Gereformeerde kerk van Driebergen. Het betreft een fraai voorbeeld van de laat 18e eeuwse Noord-Nederlandse huisorgelcultuur en is daarom aangewezen als Rijksmonument.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand