Search
Close this search box.

Nieuwe Vide

Nieuwe Vide is een kunstpodium en broedplaats, en is ontstaan uit de kraakbeweging.

Meer over Nieuwe Vide

Vandaag de dag bouwen we voort op de activistische idealen en DIY-mentaliteit die aan de basis lagen van onze instelling. Vanuit deze wortels zoeken we constant naar manieren om kunst en maatschappij met elkaar te verbinden, met als kloppend hart onze community in de broedplaats. We zijn verbonden met elkaar door kunst, maar ook door eten en gezelligheid.

We verbinden op een laagdrempelige manier de onderwerpen en theorieën die ons inspireren met het alledaagse en herkenbare. We werken vanuit de overtuiging dat kunst ons kan helpen om na te denken over nieuwe manieren om de wereld te bekijken en in te richten. Graag gaan we zelfs nog een stap verder dan hierover nadenken, en proberen we de ideeën die we bespreken ook dagelijks in de praktijk te brengen. We verzetten ons tegen de patriarchale norm die in onze maatschappij nog steeds leidend is, en stellen in plaats daarvan collectiviteit, waardering, zorg, overleg en emotie centraal. Daarbij haken we aan op actuele onderwerpen, zoals kapitalisme, feminisme en digitale cultuur, en zijn we niet bang om mee te veranderen met de tijd.

Nieuwe Vide staat met twee benen op de grond en richt haar blik op de toekomst.

Nieuwe Vide is:

– Ruimte voor experiment

– Eigenwijs en tegendraads

– Soep!

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand