Nieuwe Kerk

"Midden in de Vijfhoek, een mooie en historische wijk in het hart van Haarlem staat de Nieuwe Kerk."

De kerk geldt als een van de meest bijzondere kerkgebouwen die na de reformatie specifiek voor de protestantse eredienst zijn gebouwd in de Republiek der Nederlanden.

Jacob van Campen, een Nederlandse architect en kunstenaar uit de Gouden Eeuw, was het brein achter deze sfeervolle kerk. Hij liet zich bij de bouw inspireren door de tempel van Jeruzalem. Dit zie je terug in gevel, die doet denken aan een (tempel)burcht. De classicistische kerk past goed in het straatbeeld te midden van pittoreske en mooie straatjes. De toren van de Sint Annakapel die voorheen op de plek stond, is blijven staan.

Nu, bijna 400 jaar na dato, biedt de historische en monumentale Nieuwe Kerk volop verhuurmogelijkheden. Groots in een intieme sfeer. Van een vergadering tot een diner, van een expositie tot een (product)presentatie. De hoge, rechthoekige ruimte, omringd door indrukwekkende pilaren en veel houten details, is de ideale locatie voor een zakelijk evenement tot maximaal 350 personen.

Corona

In tijden van corona is de Nieuwe Kerk door zijn omvang uitermate geschikt voor lezingen, huwelijken en intieme concerten. De kerk staat open voor het hosten van evenementen tot maximaal 120 personen.

Facts & Figures

Gebouwd in 1649 en ontworpen door Jacob van Campen

Capaciteit tot max. 400 personen

Centrale ligging in het hart van Haarlem

Recentelijk gerenoveerd en opgeknapt

Bezoek  Nieuwe Kerk

Locatie en contact

Faciliteiten en voorzieningen

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand