Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Kerk

Midden in de Vijfhoek, een mooie en historische wijk in het hart van Haarlem staat de Nieuwe Kerk.

Meer over Nieuwe Kerk

De kerk geldt als een van de meest bijzondere kerkgebouwen die na de reformatie specifiek voor de protestantse eredienst zijn gebouwd in de Republiek der Nederlanden.

Jacob van Campen, een Nederlandse architect en kunstenaar uit de Gouden Eeuw, was het brein achter deze sfeervolle kerk. Hij liet zich bij de bouw inspireren door de tempel van Jeruzalem. Dit zie je terug in gevel, die doet denken aan een (tempel)burcht. De classicistische kerk past goed in het straatbeeld te midden van pittoreske en mooie straatjes. De toren van de Sint Annakapel die voorheen op de plek stond, is blijven staan.

Nu, bijna 400 jaar na dato, biedt de historische en monumentale Nieuwe Kerk volop verhuurmogelijkheden. Groots in een intieme sfeer. Van een vergadering tot een diner, van een expositie tot een (product)presentatie. De hoge, rechthoekige ruimte, omringd door indrukwekkende pilaren en veel houten details, is de ideale locatie voor een zakelijk evenement tot maximaal 350 personen.

Corona

In tijden van corona is de Nieuwe Kerk door zijn omvang uitermate geschikt voor lezingen, huwelijken en intieme concerten. De kerk staat open voor het hosten van evenementen tot maximaal 120 personen.

Facts & Figures

Gebouwd in 1649 en ontworpen door Jacob van Campen

Capaciteit tot max. 400 personen

Centrale ligging in het hart van Haarlem

Recentelijk gerenoveerd en opgeknapt

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand