Search
Close this search box.

Molen de Adriaan

Een bezoek aan Haarlem is niet compleet zonder een rondleiding in de molen vlakbij het centrum van de stad. Vernoemd naar zijn eerste eigenaar Adriaan de Boois. Deze molen heeft in zijn geschiedenis tal van functies vervult; die van trasmolen, tabaksmolen en korenmolen. Sinds 2002 functioneert hij als museum en trouwlocatie.

Meer over Molen de Adriaan

Bezoek stadsmolen ‘De Adriaan’ tijdens uw verblijf in Haarlem. Met een gids gaat u de molen in. Onder zijn/haar begeleiding beklimt u de vijf steile trappen. Uw inspanningen worden beloond.

Aan de hand van prachtige modellen en de molen zelf leert u van alles over molens in al hun verscheidenheid. Vanaf ons balkon (stelling) heeft u een schitterend uitzicht over de stad Haarlem. Is er een molenaar aanwezig, dan ziet u een werkende molen van heel nabij.

En rondleiding duurt 45 minuten. Elk half uur gaat er een gids naar boven.

Vanwege steile trappen worden kinderen jonger dan 5 jaar worden niet toegelaten.

Groepsgrootte is maximaal 12 man.* Vol is vol. 

Openingstijden:

1 maart tot 1 december

Maandag 13.00 – 17.00 uur

Dinsdag 13.00 – 17.00 uur

Woensdag 13.00 – 17.00 uur

Donderdag 13.00 – 17.00 uur

Vrijdag 13.00 – 17.00 uur

Zaterdag 10.30 – 17.00 uur

Zondag 10.30 – 17.00 uur

1 december tot 1 maart

Maandag 13.00 – 16.30 uur

Vrijdag 13.00 – 16.30 uur

Zaterdag 10.30 – 16.30 uur

Zondag 10.30 – 16.30 uur

Bekijk Haarlem Tickets voor entreetickets van musea, attracties en culturele instellingen

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand