Zoek
Sluit dit zoekvak.

Le Petit Café

Deze stijlvolle Franse bistro is letterlijk verbonden met historische boekhandel De Vries Van Stockum.

Meer over Le Petit Café

Wanneer de boekhandel open is, zou je namelijk via de karakteristieke doorgangetjes zó vanaf de winkel het restaurant in kunnen lopen.

Le Petit Café is opgericht door Jeltje de Vries (eigenaar en directeur boekhandel De Vries Van Stockum), Tim Immers en Koen Schippers (Hangar Amsterdam Noord en Oost) en Melanie Kok (voormalig event manager Hangar) – stuk voor stuk mensen met verstand van gastronomie en een passie voor écht goed eten. Het resultaat is een sfeervol café met ambachtelijke gerechten en hun persoonlijke favorieten.

Je kunt bij Le Petit Café terecht voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Voel je vooral ook niet bezwaard om gewoon lekker te komen werken, lezen of schrijven onder het genot van een verse artisjok!

De eerste reacties zijn positief: “Voordat het af was, stonden mensen al voor de deur. Ook klanten van de boekhandel vroegen regelmatig (zelfs via de mail) wanneer we open gingen. Vanaf het moment dat we gasten konden ontvangen, is het al gezellig druk geweest. De sfeer van het café en de boekhandel versterken elkaar. Eén en één is drie – zo voelt het,” aldus Jeltje de Vries en Melanie Kok.

 

Ga naar lepetitcafe.nl voor de actuele openingstijden en het maken van reserveringen. Le Petit Café is ook te vinden op Facebook en Instagram (@lepetitcafe.haarlem).

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand