Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kunst Zij Ons Doel

In dit markante gebouw uit 1597 aan het Haarlemse Spaarne is sedert 1821 KZOD gevestigd, voluit: Kunst Zij Ons Doel, beroepsvereniging van beeldende kunstenaars. Deze plechtstatige naam verraadt reeds de respectabele leeftijd van deze vereniging.

Meer over Kunst Zij Ons Doel

Ruim 199 jaar maakt KZOD deel uit van het Haarlemse culturele leven. Prominente kunstenaars wier faam de grens van het Haarlemse ruim overschreden waren lid van KZOD, zoals Kees Verweij, zijn leermeester Fredric Hendric Boot, Anton Mauve, Hendrik Breitner, Anton Koster, Jaap Wagemaker, de beeldhouwer prof. Bronner, Herman Kruyder, Jan Wiegman en vele anderen.

De Vereniging telt 121 leden. Het aantal vrouwelijke leden overstijgt thans, in tegensteling tot vroeger, de mannelijke leden. De hegemonie van de bebaarde sigaren rokende heren van toen is daarmee voorgoed verleden tijd. Gelijktijdig deden ook nieuwe media hun intrede; de ezel wordt nogal eens verruild voor een beeldscherm, kortom KZOD en haar leden staan midden in deze tijd.

Van 17 september 2021 T/M 17 september 2022 viert KZOD haar 200 jarig bestaan. Er staan in het teken van dit jubileumjaar op diverse locaties in Haarlem exposities gepland. Voor meer informatie bezoekt u met regelmaat de website kzod.nl.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand