Zoek
Sluit dit zoekvak.

Huis Barnaart

Jouw gasten kunnen ieder ogenblik arriveren aan de Nieuwe Gracht, één van de mooiste kanalen in het centrum van Haarlem.

Meer over Huis Barnaart

Eenmaal daar is het praktisch onmogelijk om Huis Barnaart te missen; de imposante, statige voorgevel trekt onmiddellijk ieders aandacht. Het prachtige herenhuis was ooit eigendom van de rijke koopman Willem Philip Barnaart. Hij liet het pand en de interieurs in 1804 ontwerpen door de Amsterdamse stadsarchitect Abraham van der Hart in de voor die tijd modieuze Empire-stijl, de stijl van Napoleon Bonaparte. Deze stijl en sfeer zijn behouden gebleven. Via de bordestrap komt jouw gezelschap binnen in de met marmer beklede hal van de bel-etage. Het is verwennerij voor de ogen; de gasten treffen een rijk gedecoreerd interieur aan. Na de hal zijn de ontvangstvertrekken te bereiken, allen met een eigen karakter en gericht op zowel kleine als grote gezelschappen. Het team van Huis Barnaart zorgt ervoor dat niemand iets tekort komt en jouw gasten aan het eind van de dag opgeladen en geïnspireerd huiswaarts kunnen keren.

De vertrekken

De inspirerende Marmerzaal is sfeervol ingericht en biedt plek aan 60 personen. Daardoor is deze ruimte bij uitstek geschikt voor presentaties, trainingen en seminars. Het evenement kan worden gecombineerd met een lunch of borrel voor 80 personen in de bel-etage, de Etrurische zaal is geschikt voor 40 personen en de Gouden Salon voor 30 personen. Tot 20 personen is het mogelijk om te dineren in de Dagelijkse eetkamer. Alle ruimtes zijn volledig voorzien van de benodigde moderne technieken.

Facts & Figures

Marmerzaal, Etrurische zaal, Dagelijkse eetkamer, Gouden Salon en de bel-etage

Aanwezigheid van audiovisueel apparatuur

Huis Barnaart is perfect te bereiken met de auto en het openbaar vervoer; het busstation en het treinstation bevinden zich op vijf minuten loopafstand.

Parkeren kan aan de gracht of in de parkeergarage Stationsplein, op een loopafstand van 5 minuten

Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk.

Bekijk Haarlem Tickets voor entreetickets van musea, attracties en culturele instellingen

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand