Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Houtbaar Haarlem

Na twee erg stille jaren staat Houtbaar sinds 2022 weer op de kaart van de Haarlemse horeca. En hoé: de prachtige tuin in combinatie met de houten shack met Berlijnse biergarten vibes leent zich uitstekend voor een speciale dag of avond en schaart zich daarom bij een van de nieuwe paradepaardjes van Haarlem.

Meer over Houtbaar Haarlem

Bij Houtbaar kun je niet alleen de hele dag vertoeven onder het genot van een hapje, drankje en genieten van de locatie. Het is tevens dé plek voor je (bedrijfs)borrel, (dj)optreden, verjaardagsfeest, festival, workshop maar ook een plek waar (lokale) evenementenorganisatoren, muzikanten en ondernemers samenkomen van zowel binnen als buiten Haarlem om hun creativiteit kunnen uiten en zijn nieuwe initiatieven welkom om hun culturele en artistieke vrijheid te vertonen.

De naam Houtbaar is een aftakking van de originele naam gegeven in 2019: Tenminste Houtbaar. Het is idee is altijd geweest samen een eerlijke duurzame samenleving te creëren. ‘Reduceer, repareer, leer en gebruik opnieuw.’ Door te werken met recyclebare materialen, en vanuit sociaal cultureel oogpunt te kiezen voor hekwerken afkomstig uit sociale werkplaatsen, (vervaardigt door mensen met een sociale achterstand en arbeidsbeperkingen) heeft het bedrijf 20TREE, initiatiefnemer en ontwikkelaar, voor een uniek, gezellig, creatief, aantrekkelijk en ontspannen rustpunt gezorgd temidden van de versteende ruimten die de Waardepolder rijk is. Ook in de keuken wordt zoveel mogelijk met lokale en biologische producten uit de omgeving en eigen tuin gewerkt en streven ze ernaar een zo goed mogelijke circulaire onderneming te creëren.

Geniet van dit nieuwe rafelrandje aan de stad, stadstuin en creatieve broedplaats waar iedereen zich welkom mag voelen en te genieten van wat de locatie te bieden heeft.

Kijk voor meer informatie, actuele openingstijden en evenementen in de agenda op: www.houtbaarhaarlem.nl

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand