Zoek
Sluit dit zoekvak.

Horizonverticaal

Horizonverticaal is een broedplaats in Haarlem dat is gevestigd in het schitterende Magdalenaklooster in Haarlem. Ze maken tentoonstellingen voor een breed publiek vanuit de kunstenaarspraktijk en doen dat met een ‘makers’ perspectief.

Meer over Horizonverticaal

Het kunstenaarscollectief is in 2010 in het leven geroepen door zes net afgestudeerde kunstenaars. Vanuit een noodzaak om met generatiegenoten in contact te komen en zelfstandig tentoonstellingen en projecten te kunnen organiseren. Haarlem kende in die tijd nog geen artist-run space, waar volgens de oprichters juist wel behoefte aan was.

In tien jaar tijd heeft Horizonverticaal zich ontwikkeld naar een snel en wendbaar instituut waarbinnen grote en kleine tentoonstellingen elkaar afwisselen. Door de organische samenwerking binnen het collectief is het organiseren van tentoonstellingen en projecten, naast de eigen beroepspraktijk, als een tweede natuur.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand