Holzhaus

"Ferdinand Holzhaus opende in 1885 een winkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Deze winkel bestaat nog steeds onder de naam 'Holzhaus De Mof' en is nog altijd gericht op werkkleding."

Een van de zonen van de oprichter; Ferdinand Holzhaus jr begon een eigen zaak in de Generaal Cronjéstraat in Haarlem in 1932. Deze zaak heette dan ook ‘Ferd. Holzhaus’. In die tijd was de winkel, net als die op de Haarlemmerdijk, volledig gericht op werkkleding. Denk dan aan overalls, werkjassen, werkbroeken en werkschoenen. Toen de spijkerbroek vanuit Amerika naar Nederland kwam, was het van origine een werkbroek en het kwam dan ook in dit soort winkels terecht. 

Ferdinand zelf heeft de winkel overgedragen aan Wout Kroon (Toendertijd de manager van de winkel). Wout heeft jarenlang ook een kinderkledingwinkel in de Cronjéstraat gehad, ook onder de naam Ferd. Holzhaus. De spijkerbroek werd een steeds groter aandeel van het assortiment en langzaam is de winkel door de jaren heen getransformeerd van werkkleding tot vrijetijdskleding. Net als dat de jeans dat deed. Hierdoor zijn ze een ‘blauwe winkel’ geworden, gespecialiseerd in jeans.

De denimspeciaalzaak ‘Holzhaus’ zoals wij hem vandaag de dag kennen is eigendom van Marko Holt. Gedurende een periode van 19 jaar heeft hij ook nog een tweede Holzhaus gehad in winkelcentrum Schalkwijk. De geschiedenis die de winkel met zich meedraagt is zeer zeker terug te vinden in de winkel zelf. Tegenwoordig hechten ze veel waarde aan het verlenen van goede service, persoonlijke aandacht en onze kennis van de producten. Natuurlijk hebben wij naast de jeans ook een erg mooie dames en heren collectie. 

Bezoek  Holzhaus

Locatie en contact

Faciliteiten en voorzieningen

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand