Zoek
Sluit dit zoekvak.

Holzhaus

Ferdinand Holzhaus opende in 1885 een winkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Deze winkel bestaat nog steeds onder de naam ‘Holzhaus De Mof’ en is nog altijd gericht op werkkleding.

Meer over Holzhaus

Een van de zonen van de oprichter; Ferdinand Holzhaus jr begon een eigen zaak in de Generaal Cronjéstraat in Haarlem in 1932. Deze zaak heette dan ook ‘Ferd. Holzhaus’. In die tijd was de winkel, net als die op de Haarlemmerdijk, volledig gericht op werkkleding. Denk dan aan overalls, werkjassen, werkbroeken en werkschoenen. Toen de spijkerbroek vanuit Amerika naar Nederland kwam, was het van origine een werkbroek en het kwam dan ook in dit soort winkels terecht. 

Ferdinand zelf heeft de winkel overgedragen aan Wout Kroon (Toendertijd de manager van de winkel). Wout heeft jarenlang ook een kinderkledingwinkel in de Cronjéstraat gehad, ook onder de naam Ferd. Holzhaus. De spijkerbroek werd een steeds groter aandeel van het assortiment en langzaam is de winkel door de jaren heen getransformeerd van werkkleding tot vrijetijdskleding. Net als dat de jeans dat deed. Hierdoor zijn ze een ‘blauwe winkel’ geworden, gespecialiseerd in jeans.

De denimspeciaalzaak ‘Holzhaus’ zoals wij hem vandaag de dag kennen is eigendom van Marko Holt. Gedurende een periode van 19 jaar heeft hij ook nog een tweede Holzhaus gehad in winkelcentrum Schalkwijk. De geschiedenis die de winkel met zich meedraagt is zeer zeker terug te vinden in de winkel zelf. Tegenwoordig hechten ze veel waarde aan het verlenen van goede service, persoonlijke aandacht en onze kennis van de producten. Natuurlijk hebben wij naast de jeans ook een erg mooie dames en heren collectie. 

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand