Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hodshon Huis

Ben je op zoek naar een locatie die letterlijk en figuurlijk ‘grande’ aanvoelt? Waar direct zichtbaar is dat klasse en rijkdom de boventoon voeren? Neem dan zeker een kijkje bij het Hodshon Huis aan het Spaarne in het centrum van Haarlem.

Meer over Hodshon Huis

Dit neoclassicistische huis werd in 1794 gebouwd voor de schatrijke Keetje Hodshon. Aan de buitenkant is het huis ingetogen en voornaam. Van binnen uitbundig en delicaat. Zowel het exterieur als het interieur stralen allure uit waardoor een bijeenkomst of evenement weinig extra aankleding behoeft. Kortom; een indrukwekkende locatie die ondanks de klassieke uitstraling van alle moderne technieken voorzien is.

Het Hodshon Huis is onder meer geschikt voor zakelijke ontvangsten, productpresentaties, congressen of een mooi diner. De later aangebouwde aula heeft hiervoor capaciteit tot 150 personen en geeft een prachtig uitzicht over het Spaarne. Ook kleine gezelschappen vinden heel goed hun weg in het Hodshon Huis.

Huis Hodshon wordt al meer dan 100 jaar gebruikt voor evenementen en het heeft door het rijke decor weinig extra aankleding nodig. Vanwege de grootte van deze aula, is een combinatie tussen en on- en offline events heel goed mogelijk.

De Aula
Deze sfeervolle ruimte voorzien van grote raampartijen en prachtige ornamenten leent zich uitstekend voor grotere evenementen, recepties of borrels tot 150 personen. Het is ruim van opzet waardoor het uitermate geschikt is voor een hybride event waarbij publiek voor een deel echt aanwezig is en de rest online meekijkt. 

De Bibliotheek
De fraaie bibliotheek, waar boeken nog altijd de wand sieren, is een prachtige stijlkamer in het hoofdhuis en is heel geschikt voor kleinere vergaderingen of een intiem diner tot 40 personen. Ook is de bibliotheek in combinatie met de grotere aula een mooie plek om gasten te ontvangen of ter afsluiting van een conferentie, presentatie of vergadering te borrelen.

Facts & Figures
De Aula van 124 m² en de Bibliotheek van 65m²
Aanwezigheid van audiovisueel apparatuur
Zowel met de auto als met het OV goed bereikbaar; het busstation en het treinstation bevinden zich op loopafstand.
Eigen parkeerplekken (2) en een publieke parkeergarage aan de overkant van het Hodshon Huis.
Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk

De fraaie bibliotheek is een indrukwekkende stijlkamer in het hoofdhuis en geschikt voor kleinere meetings. Ook is de bibliotheek in combinatie met de grotere aula een mooie plek om gasten te ontvangen en na afloop te borrelen.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand