Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hodshon Huis

Dit statige pand aan het Spaarne werd in 1794 gebouwd in opdracht van de rijke Keetje Hodshon naar ontwerp van de Amsterdamse stadsbouwmeester Abraham van der Hart.

Meer over Hodshon Huis

Achter het ingetogen uiterlijk gaat een bijzonder interieur schuil dat behoort tot de Nederlandse top-100. Vooral de vier statievertrekken op de belétage zijn zeer bijzonder met o.a. het zeer verfijnde stucwerk naar prenten van Michelangelo Pergolesi in de blauwe kamer of muzieksalon. Na de dood van juffrouw Hodshon kwam het grote huis in 1841 in handen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Die gaf in 1903 de opdracht voor de uitbreiding met een gehoorzaal. Begin 2011 is de restauratie van het interieur van dit door de architecten Ouëndag en Klinkhamer ontworpen deel gereedgekomen. De Hollandsche Maatschappij gebruikt het complex nog steeds, maar vanaf 2008 is de Vereniging Hendrick de Keyser eigenaar van het gebouw.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand