Zoek
Sluit dit zoekvak.

Historische Vereniging Haerlem

De Historische Vereniging Haerlem wil de geschiedenis van Haarlem levend houden door deze onder de aandacht te brengen en de kennis ervan te bevorderen.

Meer over Historische Vereniging Haerlem

Het verleden van Haarlem is overal in de stad te zien. Verborgen in de archieven en op straat. Het gaat dan niet alleen om de Bavo-kerk, het Stadhuis en de Vleeshal op de Grote Markt. Of over de musea en de talrijke Haarlemse hofjes. Ook de recente geschiedenis laat haar sporen na.

De vereniging is opgericht in 1901. Sinds 1919 heeft de vereniging haar hoofdzetel in het historische gebouw ‘De Hoofdwacht’ gelegen aan de Grote Markt. Dit gebouw is één der oudste en interessantste monumenten van Haarlem. Het is in de weekends gedurende een deel van het jaar opengesteld voor het publiek en door het hele jaar heen vinden er tentoonstellingen en activiteiten plaats (zie website: www.haerlem.nl)

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand