Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hart – voormalig weeshuis der Doopsgezinden

Het gebouw waar nu Hart in huist, is gebouwd als nieuw onderkomen voor Doopgezinde wezen.

Meer over Hart – voormalig weeshuis der Doopsgezinden

Het is rond 1870 ontworpen door architect A. van der Linden en wordt gekenmerkt door een neoclassicistische voorgevel. Opvallend is de middenpartij die verhoogd is en bekroond wordt door een klokkentoren. De ruimte is opmerkelijk, zeker omdat het aantal wezen in die tijd al terugliep. Ook was het modern voor die tijd, er waren aparte badkamers met stromend water. Tegenwoordig vormt het gebouw het centrum voor kunst, kennis en cultuur.

Openingstijden tijdens Open Monumentendagen 2023 

Zaterdag 9 september, 12.00 – 16.00 uur

Zondag 10 september, gesloten

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand