Search
Close this search box.

Hart Haarlem

Laat je passie en talent tot bloei komen bij Hart! Hun monumentale pand biedt fijne cursus- en vergaderruimtes. Daarnaast kun je bij hun terecht voor een grote diversiteit aan cursussen voor jong en oud.

Meer over Hart Haarlem

Bij Hart vind je inspiratie en creativiteit. Hart biedt je zuurstof voor de geest: persoonlijke ontwikkeling in een stimulerende en enthousiasmerende omgeving. Je vindt Hart op de Kleine Houtweg 18, in het Doopsgezind Weeshuis dat rond 1870 ontworpen is door architect A. van der Linden. 

Cursusdisciplines:

Talen//Dutch language//Beeldende Kunst//Dans en Theater//Fotografie en Media//Kunstgeschiedenis en Filosofie//Literatuur en Schrijven//Muziek en Zang//Persoonlijke groei en Ontwikkeling

Cultuur in School

Hart Cultuur in School brengt leerlingen in het onderwijs in aanraking met de rijkdom van kunst en cultuur. Op scholen in Zuid-Kennemerland verzorgen zij programma’s zoals CultuurMenu, MuziekLab en Hit en zij adviseren en bemiddellen bij cultuurprogramma’s voor het PO en VO.

Huur je ruimte bij Hart

Op zoek naar een leslokaal, grote presentatiezaal, authentieke stijlkamer of intieme overlegplek? Hun monumentale pand in de binnenstad van Haarlem biedt fijne cursus- en vergaderruimtes volop mogelijkheden en alle benodigde faciliteiten. 

Live muziek (Hart Café | Kleine Houtweg 18 (Haarlem) | 21.00 – 23.00 uur)

Voor goede live muziek en openbare jamsessies kun je om de week op donderdagavond terecht in het sfeervolle Hart Café. Vanaf 21.00 uur barst het los en kunnen liefhebbers van jazz, blues en pop hun hart ophalen onder het genot van een drankje. Hun huisbands Green Sparkle en Trio JÖP nemen je om beurten mee op muzikaal avontuur. Na een kort, inspirerend concert nodigen zij muzikanten van elk niveau van harte uit om mee te spelen en ervaring op te doen. De toegang is gratis!   

Bereikbaarheid

Denk aan het milieu en kom op de fiets of met het openbaar vervoer. Hart heeft ruim voldoende fietsenrekken en er zijn diverse bushaltes op loopafstand.

Vanaf Haarlem Station kun je verschillende bussen nemen:

Bus 2 richting Spaarnwoude Station, halte: Turfmarkt

Bus 3 richting Schalkwijk, halte: Frans Hals Museum

Bus 73 richting Schalkwijk, halte: Turfmarkt

Bus 340 richting Uithoorn, halte: Tempelierstraat

Indien je toch met de auto gaat, kun je het beste gebruik maken van Parkeergarage Houtplein. Deze is op een paar minuten loopafstand.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand