Zoek
Sluit dit zoekvak.

HaarlemSchaakt

Het je zin om iets nieuws te leren? Doe dan mee aan HaarlemSchaakt! Wij bieden schaaktraining aan voor volwassenen. In zes weken tijd krijg je de basis van het schaakspel uitgelegd. Gewapend daarmee kun je aansluitend meteen instromen in je eerste schaaktoernooi!

Meer over HaarlemSchaakt

Voor wie is het?

Is schaken moeilijk? Nee hoor, helemaal niet. Iedereen kan het leren. De zes lessen in onze ‘Leer schaken’-module zijn voldoende om de regels te leren en een partij goed op te zetten. Ook als je al regelmatig (online) schaakt kun je bij ons terecht. Met de module ‘Beter schaken’ maak je de stap naar het niveau van de clubschaker.

Beide modules ‘Schaken leren’ en ‘Beter schaken’ bestaan uit zes lessen van 1,5 uur. De lessen worden gegeven op vrijdagavond tussen 20:15 en 21:45 uur. De lessenreeks begint op 13 januari en sluit af op 17 februari.

 

Hoe ziet een avond eruit?

Op de avonden krijg je uitleg van een professionele schaaktrainer. Maar natuurlijk wil je de nieuw vergaarde kennis ook meteen in de praktijk uitproberen. Daarom wordt er ook tijd uitgetrokken om lekker te kunnen schaken tegen je medecursisten.

Wat gaan we leren?

  • In de module ‘Leren schaken’ leggen we de spelregels uit, behandelen we de belangrijkste aanvalsmotieven en krijg je handvaten om een schaakpartij goed op te zetten.
  • Bij ‘Beter schaken’ komen onderwerpen als stukkenactiviteit, aanvalsmotieven en de gouden regels in de opening aan bod.

Ok, dan kan ik schaken. Wat komt daarna?

  • Heb je meegedaan om een potje te kunnen spelen tegen je kleinkind of om eindelijk je buurman eens te verslaan? Dan kun je natuurlijk uitstromen na de zesweekse cursus.
  • Heb je de smaak helemaal te pakken gekregen? Dan kun je direct na HaarlemSchaakt instromen in een echt schaaktoernooi. Dat begint vrijdag 10 maart en er doen schakers van alle speelsterktes mee.
  • Wil je nog meer leren over schaken? In de loop van 2023 zullen we ook een vervolgserie aanbieden.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand