Zoek
Sluit dit zoekvak.

Haarlemmer Kweektuin / Huis ter Kleef

In een kindrijke buurt in Haarlem Noord ligt de Haarlemmer Kweektuin, een 4,2 hectare tellende terrein dat jaarlijks wordt bezocht door 50.000 bezoekers.

Meer over Haarlemmer Kweektuin / Huis ter Kleef

Een recreatief stadspark, waar educatie en innovatie rondom duurzaamheid en circulariteit centraal staat.

De Haarlemmer Kweektuin bevindt zich op de grondvesten van de voormalige Stadskweektuin – waar sinds 1909 bomen, struiken, planten en bloemen voor de parken en straten van de gemeente Haarlem werden gekweekt. In lijn met de waarden en activiteiten van de Stadskweektuin, en middels een participatief proces met de Kleverparkbuurt, is in 2013 de Haarlemmer Kweektuin tot stand gekomen. De Kweektuin is een duurzaam stadspark voor en door Haarlemmers, gezamenlijk ontwikkeld en beheerd door de stichting Haarlemmer Kweektuin, de gemeente Haarlem, ondernemers, vrijwilligers en bezoekers.

De Haarlemmer Kweektuin biedt een ecologisch onderhouden park, en kweekt al van jongs af aan het nemen van verantwoordelijkheid en zorg dragen voor onze omgeving. Kinderen kunnen spelenderwijs ontdekken en genieten van de speelweide, de speeltuin, natuurspeeltuin ‘Paddenpoel’, de dierenweide, het kabouterpad en de tropische kassen.

Met het Kweekcafé in het hart van het park, biedt de Kweektuin een broedplek voor duurzame en bewuste ondernemers en bewoners. Biologische groente oogsten bij zelfoogsttuin Wij Telen Groente, groene stroom afnemen van de zonnepanelen van KweekZon, een yogales volgen bij Yoga Innerwork, koop een duurzaam cadeautje bij Nederlands Hout, trakteer jezelf op een duurzame leren tas gemaakt door Sas De Vries, breng een bezoekje aan de kapper Schaar zoekt Haar of volg een workshop bij Natuur en Milieu Educatie van de Gemeente Haarlem? Educatie en innovatie rondom duurzame initiatieven en mogelijkheden komen samen in de Kweektuin *.

Duurzaam (ver)bouwen staat centraal in de ontwikkeling van de Kweektuin. Zo wordt het park beheerd door de parkmanager die medio 2020 is ingetrokken in de beheerderswoning op het terrein. De beheerderswoning die dateert uit 1954, is een voorbeeldwoning voor duurzaam wonen en interieur. Van HR++-glas en thermokussens onder de vloer, tot duurzame meubels van lokale ondernemers. In dit huis komen duurzaam denken en doen samen. 

De Kweektuin is een stadspark voor en door Haarlemmers. Samen zorgen we dat de Haarlemmer Kweektuin leeft! *

Ondernemers Haarlemmer Kweektuin: – Kweekcafé – Nederlands Hout – Wij Telen Groente in de Kas (BioMarkt) – Wij Telen met Zorg – NME – Yoga Innerwork – De Groene Lobby – Zonne Energie Kweektuin – Schaar zoekt Haar – Sas de Vries – Kweek Design.

Van 1 april t/m 30 september:

maandag t/m vrijdag: 9.00 tot een halfuur voor zonsondergang

Weekend en feestdagen: 10.00-19.30 uur

Tropische kassen: maandag t/m vrijdag: 9.00-16.00 uur

Van 1 oktober t/m 31 maart:

Maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00 uur (zie ook schema onder kopje Openingstijden)

Weekend en feestdagen: 10.00-17.00 uur (zie ook schema onder kopje Openingstijden)

Tropische kassen: maandag t/m vrijdag 9.00-16.00 uur

Bij evenementen kan van de bovengenoemde openingstijden worden afgeweken.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand