Grote of St. Bavokerk

Grote Markt

22

2011 RD

Haarlem

TEL: 023 553 2040
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Over ons
Al eeuwen bepaalt de Grote of Sint-Bavokerk het silhouet van Haarlem. De toren is maar liefst 78 meter hoog en rijst fier, als een uitroepteken, boven de stad.

Wie de Grote of St.-Bavokerk op de Grote Markt betreedt zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van het prachtige houten gewelf, de hoge glas-in-loodramen, de eeuwenoude, beschilderde koorbanken en het rijk versierde orgel, bespeelt door o.a. Mendelssohn, Händel en Mozart. 

De kerk is actief in gebruik en leent zich uitstekend voor de verhuur van concerten, congressen, exposities of beurzen tot maar liefst 1200 personen. Ook kleine gezelschappen kunnen hier terecht. De prachtige stijlkamers hebben een eigen toegang en zijn daardoor ideaal voor een vergadering of een besloten bijeenkomst tot circa 20 personen. Door het unieke gebouw en de centrale ligging zijn de mogelijkheden eindeloos en is maatwerk een vanzelfsprekendheid.

Corona
In tijden van corona is de Grote of St.-Bavokerk door zijn omvang uitermate geschikt voor kleine concerten en exposities. De kerk staat open voor het hosten van evenementen tot maximaal 200 personen. Een besloten bijeenkomst of vergadering is te boeken voor maximaal 10 personen.

Facts & Figures
De kerk (maximaal 1.200 pax) met meerdere stijlkamers
Met het openbaar vervoer op 350 meter afstand en parkeergarage de Appelaar op 50 meter afstand
Voldoende voorzieningen voor rolstoelgebruikers.
Aanwezigheid van audiovisueel apparatuur
Meubilair is verplaatsbaar, een podium is aanwezig en er kan alcohol worden geschonken.

Openingstijden

Raadpleeg de website van deze locatie voor de openingstijden.

Locatie
Bekijk alle media

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand