Gabrielle Salvatore

"Italiaanse wijnproeverijen, exclusief en op locatie."

Gabrielle Salvatore, vinoloog en Italiaans sommelier, heeft een groot aanbod aan wijncursussen en -workshops. Genieten van wijn in combinatie met spijs. Beginners, gevorderden, amateurs en professionals zijn van harte welkom bij haar.

Zij volgde zowel de Nederlandse als de Italiaanse sommelier opleiding. Daarmee is Gabrielle een van de weinigen in Nederland. Op een geheel eigen wijze, waarbij vakjargon wordt gemeden en de essentie bij het proeven bijzonder goed duidelijk wordt, kan zij mensen bekend maken met de elementen van de juiste wijn/spijs combinatie. Een ontdekkingstocht op zich.

PROEF! is een wijn-kennismakingsavond. Je krijgt antwoord op vragen als ‘hoe proef ik verschil in de wijnen, hoe kan ik de wijnwereld verder ontdekken, hoe kies ik uit het overweldigende aanbod van wijnen, hoe leer ik mijn eigen smaak kennen en beschrijven?’ Je leert op deze avond stap voor stap om je eigen proefnotities van een wijn te maken. En als je de smaak te pakken hebt dan zijn er na deze les nog vele mogelijkheden om nog meer over wijn te leren.

Al ‘proevend’ van alle happen, wijn en spijs leren combineren. Door het maken van smaakprofielen van zowel de wijn als de gerechtjes zul je leren begrijpen waarom de ene wijn wel en de ander minder of helemaal niet bij het gerechtje past. Het kiezen van de juiste wijn bij een gerecht (of andersom) wordt nu gemakkelijker. 

De leslocatie is Wagenweg 1, 2012 NA Haarlem.

 

Bezoek  Gabrielle Salvatore

Locatie en contact

Faciliteiten en voorzieningen

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand