Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gabrielle Salvatore

Italiaanse wijnproeverijen, exclusief en op locatie.

Meer over Gabrielle Salvatore

Gabrielle Salvatore, vinoloog en Italiaans sommelier, heeft een groot aanbod aan wijncursussen en -workshops. Genieten van wijn in combinatie met spijs. Beginners, gevorderden, amateurs en professionals zijn van harte welkom bij haar.

Zij volgde zowel de Nederlandse als de Italiaanse sommelier opleiding. Daarmee is Gabrielle een van de weinigen in Nederland. Op een geheel eigen wijze, waarbij vakjargon wordt gemeden en de essentie bij het proeven bijzonder goed duidelijk wordt, kan zij mensen bekend maken met de elementen van de juiste wijn/spijs combinatie. Een ontdekkingstocht op zich.

PROEF! is een wijn-kennismakingsavond. Je krijgt antwoord op vragen als ‘hoe proef ik verschil in de wijnen, hoe kan ik de wijnwereld verder ontdekken, hoe kies ik uit het overweldigende aanbod van wijnen, hoe leer ik mijn eigen smaak kennen en beschrijven?’ Je leert op deze avond stap voor stap om je eigen proefnotities van een wijn te maken. En als je de smaak te pakken hebt dan zijn er na deze les nog vele mogelijkheden om nog meer over wijn te leren.

Al ‘proevend’ van alle happen, wijn en spijs leren combineren. Door het maken van smaakprofielen van zowel de wijn als de gerechtjes zul je leren begrijpen waarom de ene wijn wel en de ander minder of helemaal niet bij het gerechtje past. Het kiezen van de juiste wijn bij een gerecht (of andersom) wordt nu gemakkelijker. 

De leslocatie is Wagenweg 1, 2012 NA Haarlem.

 

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand